AMERIKA: Ne zanimaju nas ubijena deca u Slavjansku, zašto nema gej parade u Kijevu

AMERIKA: Ne zanimaju nas ubijena deca u Slavjansku, zašto nema gej parade u Kijevu

15 jula 2014

UKRAINE-CRISIS/FIGHTINGZa „Amnesti internešenel“ nema ništa sporno kad ginu deca u Slavjansku, ali je problem što se u Krijevu ne održava gej parada!

„Neuspeh ukrajinskih vlasti da garantuju zaštitu za one koji su planirali da učestvuju u paradi ponosa 5. jula šalje mnogo loših signala iz Kijeva“saopštio je „Amnesti internešenel“ (Amnesty International).

Ova organizacija dodaje da je „razočaravajuće da samo pet meseci posle dramatičnih protesta na Evromajdanu kojim je pokazana privrženost pravima i slobodama na okupljanje se selektivno isto pravo odbija gej populaciji iako su same vlasti u prethodnom slučaju na borbi za ovo pravo profitirale“.

„Amnesti internešenel“ je dobitnik Nobelove nagrade za mir za 1977. godinu. Stavovi ove organizacije bi trebalo da imaju težinu. Da li je tako? Šta se desilo sa njihovim angažmanom u Ukrajini?

U zemlji u kojoj se vojnom avijacijom bombarduju civilini ciljevi, granatiraju gradovi teškom artiljerijom, iz koje je za prethodnih mesec dana već izbeglo preko 20.000 stanovnika, za „Amnesti internešnel“ nema drugih pitanja ugrožavanja ljudskih prava, do otkazivanja parade homoseksualaca u Kijevu. Strašno! Ili je možda ovako i bolje.

Da svako pokaže svoje pravo lice i da se lakše vidi pozadina svega. Zapadne nevladine organizacije reaguju samo onda kada i tamo gde su ugroženi zapadni politički interesi. U ostalim slučajevima, ljudska prava ih ne interesuju. Zato i na ubijanje dece u Slavjansku nema reakcije, ali je ima kada se radi o pravima homoseksualaca.

(Fond strateške kulture)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Zumreta Kostovski says:

    Homoseksualcima sva prava, a mi ostali u misje rupe. Njih ne interesuju mrtva, osakacena, gladna djeca, samo njihove parade i promocije. Licno nemam nista protil LGBT populacije ali neka svoju intimu cuvaju za sebe i ne namecu drugima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *