АМЕРИКА НЕ ЗНА ШТА ЈУ ЈЕ СНАШЛО: Рекордан број умрлих у једном дану! КОРОНАВИРУС СМРТОНОСНИЈИ ОД ШЕСТ РАТОВА ЗАЈЕДНО

AMERIKA NE ZNA ŠTA JU JE SNAŠLO: Rekordan broj umrlih u jednom danu! KORONAVIRUS SMRTONOSNIJI OD ŠEST RATOVA ZAJEDNO

7 aprila 2020

Broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u SAD dostigao je 370.000, što je jednako broju obolelih u tri sledeće najzaraženije zemlje u svetu. Umrlo je skoro 1.200 osoba u jednom danu što je trenutno crni rekord u svetu.

Broj smrtnih slučajeva prešao je 11.000, što je, prema zvaničnim podacima vlade – odseka veterana, više stradalih nego u direktnim borbama u šest od ukupno 13 ratova vođenih u istoriji te zemlje.

„Koronavirus je fatalniji po stanovništvo od bitaka u šest ratova zajedno – u Američkoj revoluciji za nezavisnost (1775–1783), Ratu (1812–1815), Meskičkom ratu 1846–1848. sa Seminole Indijancima (1817–1896), Špansko-američkom (1898–1902) i Pustinjskoj oluji (1990–1991)“, podaci su tog odseka veterana.SAD su taj crni rekord od nultog pacijenta do današnje 11.000. žrtve koronavurusa prešle od 21. januara, kada je u državi Vašington evidentiran prvi oboleli, koji je stigao iz Vuhana.

Možda su ti brojevi dovoljan razlog zašto je danas, i pored malog svetla na kraju tunela viđenog prethodna dva dana, stigla upozoravajuća poruka iz Bele kuće – „Ovo je trenutak da ne idete u trgovinu i ne idete u apoteku, već radite sve što možete kako biste zaštitili porodicu i prijatelje“ ili ona da slede dani koji će biti možda i najteži u životima mnogih Amerikanaca.

Period koji predstoji poredili su i sa Perl Harburom, i terorističkim napadom u Njujorku, koji neće biti centralizovan nego će se odvijati po celoj zemlji.

Najteže stanje je u državi Njujork, gde je skoro trećina od ukupnog broja zaraženih, i samom Njujorku, zbog čega su prepuni bolnički kreveti pa nadležni apeluju i da se jedina bolnica, vojni brod Komfort, ukotvljen na obalama Menhetna, pretvori u mesto za zbrinjavanje zaraženih koronavirusom, iako je planirano da to bude jedina bolnica u kojoj će se lečiti oni čije bolesti nisu vezane za epidemiju.

I dok su oči celog sveta uprte u Njujork i stanovnike Bronksa, Menhetna, Bruklina, Kvinsa i Staten ajlanda, gde je zraženo 72.180 ljudi, a umrlo 3.485 njih, manje je primetna alarmantna činjenica da po broju obolelih po glavi stanovnika prednjači Nju Orleans.

U Nju Orleansu, na 100.000 stanovnika umire njih 38 a u Njujorku 19.

Među najugroženijim državama u SAD, pored Njujorka, još su i Nju Džersi (41.000) Mičigen (17.000), Kalifornija (15.000), Luizijana (14.000) Masačusets i Florida (sa po 13.000).

Koronavrius zahvatio je 184 zemlje SAD, koje obuhvataju i pet teritorija, među kojma su Distrikt Kolumbija, Guam, US Virdžin Ajlands, Norhern Marina Ajlands i Portoriko i 370.000 potvrđenih slučajeva čine nešto manje od četvrtine ukupnog broja od 1,35 miliona zaraženih.

KOMENTARI8 komentara

 1. Pravda says:

  Njih i sam Bog sada kaznjava!!! Hoce li oni to saznati i pomoliti se Bogu za sve grijehe sto su ucinili na ovome svijetu?????

  • Slobodanka says:

   Jedino aku računaš da su bogovi Bili, Džordž, Jakob, i njima slični. Nije im Bog raširio virus po zemlji, nije im Bog napravio skup zdravstveni sistem i mnoge ljude ostavio bez zdravstvenog osiguranja, nije im Bog postavio nespremne bolnice. Sad u mnogim državama više umiru Afro-amerikanci. Objašnjavaju da oni navodno imaju više hroničnih bolesti od belih ljudi. Ali s druge strane to može da znači da prosti organizam virus u američkim uslovima dobio je i oči te tamo čita i rase ljudi.

 2. sokoćalo says:

  Umrlo je skoro 1.200 osoba . 12. 000 svakog dana u narednih 10 godina

 3. milorad2 says:

  Sada je jasno da ovaj virus nije glavni razlog potpunog zaustavljanja saobraćaja i fabrika u 5 najgušćih industrijskih i populacionih URBANIH zona na svetu.Glavna posledica korona virusa je NAGLO smanjenje vazdušnog zagadjenja i isto tako naglo žestoko smanjenje vibracija kore u tim zonama.Izgleda da ovo ima veze sa geologijom i sa zemljotresima.Još ranije je bilo upozorenja ne ozbiljno vibriranje zemljine kore i na rezonacije koje iz toga proističu u omotaču i na potencijalne opasnosti tog efekta ZVONA koji se javlja od, do sad nezabeleženog kopnenog transporta i nivoa saobraćaja.Zemlja je počela da ZVEČI na ultraniskim frekfencijama i to potencijalno može da bude izazivač serija zemljotresa koji u zadnje vreme stalno pogadjaju odredjene zone planete sa sve većom učestalošću i sve većom snagom u rihterima.Izglda da su naši automobili kreirali talas koji unutar omotača šeta od jedne strane kore do druge strane kore i na odredjenim tačkama taj talas se pojačava dok na suprotin tačkam dolazi do inteferencije i poništavanja talasa.To je efekat ZVONA i to je VEOMA OPASAN EFEKAT po koru i tektoniku.Tekotonski problem bi mogao da bude jedan od uzroka ovog GLOBALNOG vanrednog stanja i policijskog časa do sada nezabeleženog u istoriji.Samo globalne opasnosti PRVOG reda , potencijalni kataklizmički dogadjaji mogu da pokrenu ovakve mere.Ne zvaravajte se ima NEŠTO što nam NISU REKLI ali to nije korona.Možda nije tektonika u pitanju ali mere koje su donete i efekti tih mera pre svega utiču ODMAH i direktno na vazdušno zagadjennje i na tektoniku planete zasada, ostali efekti tih mera su SOCIJALNI i nemaju nikve bitne veze sa fizičkim osobinama našeg okruženja sem na ove dve gore pomenute direktne planetarne pojave i dejstva.Socijalni inženjering na ovakvoj skali nije izvodljiv zbog sigurnog izostanka opšte saglasnosti da se to radi na ovakav način,jedina stvar koja je ovoliko vlada mogla da podstakne na ovako sinhrono delovanje bez bilo kakve surevnjivosti i medjusobnih sukoba je neke neposredna opasnost od PLANETARNE KATAKLIZME.Nešto se dešava i mi ćemo uskoro neprijatno saznati šta ili nikada nećemo ni znati ZAŠTO je ovaj u suštini bezazlen virus dignut na nivo planetarne opasnosti.Može biti da je i neka pretnja biološkim oružjem takodje,neke od jačih terorističkih organzacija pa je ovo sada preventivno ponašanje pre nego što bude kasno.Nešto je izazvala ovoliku mobilizaciju i oprez medicinskih sistema u svim većim INDUSTRIJSKIM državama , jer ako bi bio pušten neki zaista opasan virus to bi pogodilo SVE one pored same mete, a meta je ovde verovatno ili EU ili USA.Jedna od ove dve stvari je siguran razlog ovog karantina ali koja za sada ne mogu da odredim, kako god u pitanju je nešto vrlo opasno i potencijalno STRAŠNO na planetarnom nivou.

  • test01 says:

   Milorade brate pa ti ga pretera... Istina je po obicaju mnogo prostija, ko se maca laca od maca ce i stradati - a ovaj virus mislim da je direktno pusten iz laboratorije da bi ubili nekoliko muha jednim udarcem (ekonomiju Kine i EU, skinu Trumpa sa vlasti, isprintaju jos bezvrednih dolara i zaduze drzave, stave svu masu pod kontrolu i vakcinisu je...)

   • Branko says:

    A možda je prosto životinjski virus koji se pojavio na pijaci u Vuhanu i mutirao na ljude,a zbog spore reakcije kineza i ostalih svetskih vlada, koje u prvi mah nisu shvatale koliko je opasan, proširio se po celom svetu. I sada smo tu gde smo Ali samo možda...

 4. Naduvavanje balona says:

  A koliko je tek onda ratova smrtonosan virus gripa pošto je npr. u SAD na zimu 2017/2018 od gripa umrla oko 61 000 ljudi?! E, ali tada, na žalost, CNN, Svetska zdravstvena organizaija, Bil Gejts i ostali dobročinitelji nisu bili obavešteni.

 5. persida says:

  U Americi su svi pomrli. Pozivaju se zainteresovani da nastane ispraznjeni kontinent.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *