АМЕРИКА НЕМА ОДБРАНУ ОД ПУТИНОВИХ РАКЕТА: Војска САД не може да региструје ни најобичнији свемирски објекат!, МЕТЕОР ИМ ПРОБИО ОДБРАНУ! (ВИДЕО)

AMERIKA NEMA ODBRANU OD PUTINOVIH RAKETA: Vojska SAD ne može da registruje ni najobičniji svemirski objekat!, METEOR IM PROBIO ODBRANU! (VIDEO)

9 avgusta 2018

Amerika nema apsolutno nikakvu odbranu od ruskog oružja. To dokazuje incident koji se dogodio 25. jula, kad je meteor eksplodirao i pao na američku avio-bazu „Tul“ na Grenlandu, a sistem za rano upozoravanje na napade nije uspeo ni da ga detektuje.

Stručnjaci kažu da je svemirski objekat lako mogao da bude i ruska raketa, koju radari takođe ne bi registrovali.Skrivanje istine

Prema navodima američkih medija, ogroman meteor je eksplodirao iznad američkog radarskog sistema za rano upozorenje na napad. Jačina eksplozije je bila 2,1 kilotona, što može da se uporedi sa jačinom taktičkog nuklearnog projektila.

Problem je, međutim, u tome što radari avio-baze „Tul“, jedne od ključnih elemenata američkog sistema za upozorenje o raketnom napadu, uopšte nisu otkrili objekat koji doleće. Iako su sistem za posmatranje svemirskog prostora, kao i svi sistemi praćenja bili u funkciji, nisu detektovali meteor.

Hans Kristensen, direktor Nuklearnog informacionog projekta u Federaciji američkih naučnika, naveo je da je umesto meteora ka bazi mogla da leti i ruska raketa a da to niko ne primeti.

– Kad se eksplozija dogodila, neki su mogli da pomisle da su nas napali Rusi – naveo je Kristensen.

Američka baza „Tul“ pokušala je da sakrije incident od javnosti, međutim, sve se ipak saznalo. Zbog skrivanja informacija građani SAD su pomislili da je meteor potpuno uništio bazu, ali zvaničnici američke vojske uveravaju da nijedan objekat nije oštećen, iako je eksplozija bila ekstremno jaka.

– Meteor nije pogodio bazu. Pao je podalje od nje. Nijedan objekat nije oštećen, kao ni sistem za rano upozorenje na napad – naveo je neimenovani zvaničnik Pentagona.

Međutim, bezbednosni stručnjaci veruju da vojska SAD pokušava da sakrije svoju sramotu – da radarski sistem na Grenlandu nije registrovao meteor, što znači da ne bi detektovao ni rusku plutajuću nuklearnu bojevu glavu „avangarda“. U pitanju je najmodernije rusko oružje koje je ruski predsednik Vladimir Putin predstavio u martu.

– „Avangarda“ se kreće brzinom od 24.696 kilometara na čas, što je preko 20 puta brže od zvuka. Ukoliko američki radarski sitem nije uspeo da detektuje ogroman meteor, sasvim sigurno ne bi uspeo da registruje ni „avangardu“. To znači da SAD zapravo nemaju odbranu od modernog ruskog naoružanja – ocena je stručnjaka.

Strahovanja opravdana

Oni podsećaju da Putin ima i druge rakete koje je nemoguće detektovati.

– Ako američka vojska nije uspela da primeti meteor, kako bi registrovala nove ruske projektile koje su napravljeni da zaobiđu svaki antiraketni sistem na svetu – pitaju eksperti.

Njihova strahovanja su opravdana, budući da je Rusija značajno povećala snagu svog strateškog naoružanja. Konstruisane su rakete i nuklearne bojeve glave 20 puta brže od zvuka koje ne može da detektuje nijedan antiraketni sistem, projektili koji mogu da pogode bilo koju tačku na planeti i imaju nuklearni pogon, podvodni dronovi koji mogu da unište nosače aviona, kao i lasersko oružje.

Tri radara za odbranu

Američki sistem za rano upozorenje na napad balističkim raketama (BMEWS) sastoji se iz tri radara. Jedan se nalazi u bazi „Tul“ na Grenlandu, drugi u bazi „Klir“ na Aljasci, a treći u bazi „Fajlingdejls“ u Engleskoj. Radari, osim što detektuju balističke rakete, nadgledaju i svemir i prate satelite.

Sistem bi trebalo da je u mogućnosti da prati više projektila, da prepozna njihov tip, izračuna odakle su ispaljeni i gde će pasti.

(Informer)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *