АМЕРИКА ОБЕЋАЛА ШИПТАРИМА: Ово ће бити тежак ударац за Србију!

AMERIKA OBEĆALA ŠIPTARIMA: Ovo će biti težak udarac za Srbiju!

28 oktobra 2020

Ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet izjavio je da će pet zemalja EU koje ne priznaju Kosovo promeniti svoj stav, ako dođe do promene u odnosima Beograda i Prištine.

“Ko je mislio da će Severna Makedonija i Grčka postići dogovor o imenu, ali dogodilo se. Ljudi su mislili da je nemoguće da Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein ili Sudan izgrade odnose sa Izraelom, ali to se dogodilo”, rekao je Kosnet.On je gostujući na TV Dukađini rekao da Kosovo, kao deo Evrope, treba da održava dobre odnose sa zvaničnim Briselom, preneo je Tanjug.

“Kada sam došao na Kosovo, sretao sam se s političkim liderima i često su mi govorili da im nisu potrebni Evropljani, jer imaju posebne odnose sa SAD. Rekao sam: ‘da, imate posebne odnose sa SAD i voleo bih da se demokrate i republikanci u SAD dogovore i oko drugih pitanja, kao što se dogovaraju o odnosima sa Kosovom, ali pogledajte kartu, Kosovo nije u Severnoj Americi, već u Evropi’”, rekao je Kosnet.

Kosnet smatra da je odluka vlade u Prištini o ukidanju radne grupe za borbu protiv korupcije bila pogrešna.

„Mislim da je to bila pogrešna odluka, jer je radna grupa za borbu protiv korupcije bila vrlo efikasna. Da je ta radna grupa modifikovana, to bi bilo nešto normalno“, rekao je Kosnet, prenelo je Kosovo onlajn.

KOMENTARI6 komentara

 1. Kosovac says:

  Ovaj glupča američki ambasador Filip Kosnet objašnjava još glupljim Šiptarima, da Kosovo nije u Severnoj Americi, već da je u Evropi, tu negde u okolini Brisela. ……….Život piše romane, namešta razne situacije pa eto i sada je namestio da američki ambasador na Kosmetu, nosi ponosno prezime Kosmet.

 2. Gagi says:

  Ovakva izjava je potvrda onoga o cemu malobrojni znaju. Uvek sam tvrdio da je Amerika trojanski konj Europe. Uostalom, ko je finansirao da se "pronadje" taj continent i ko je zatim usposatavio upravu nad tom teritorijom. KO je tada bio mocan da finansira Vespucija i ostale da bi imali novu koloniju. Amerika je Europska kolonija, mora i uvek je slusala Europu, svi predsednici USA su (naravno)pokolenjem bili iz Europe. Prevara je u tome, pravi vlasnici uticaja su se sakrili iza USA. Sve sto u svetu nije dobro je Amerika. Nije, to je prevara, tamo kao i svugde postoji narod koji zeli normalan bioloski zivot.

 3. Za Srbiju says:

  Bićeš ti uskoro opozvan, jer će ti država ući u najgori građanski rat, ikada viđen, pa će našim problemima doći kraj u vezi sa Kosmetom.

 4. Archelay says:

  E moj jarane.Kao da ne znas da ta kamarila probisveta i kriminalaca je vasa instalacija. Jos mislis da su Makedonci nedefinirana tolpa koji ne shvataju o cemu se radi.Ako mislis da je gotovo onda nemoj se kleti na bibliju jer,greh je greh i,jer tamo figuriraju Makedomci,Jevreji,Palestinci i Egipcani a vas,nema.A ovamo kunetese Bogu na vasem dolaru.I,da ne nabrajam sve to sto ste radili i radte po celom svetu.I,na kraju,docice vreme kada cete sami sebe prekljinjati i moliti za oprostaj Makedoncima i Srbima.Ali budite ubedzani da ce vas vasi potomci staviti na portalu srama.

 5. Nine says:

  Težak udarac za Srbiju je bio Briselski sporazum kojim je vlast koja je uzjahala Srbiju 2012. godine već sledeće godine potpisala, suprotno volji naroda i svim obećanjima datim pre "dovođenja" na vlast, ukidajući njime sve institucije Republike Srbije u toj južnoj pokrajini i prenoseći ih u nadležnost "Republike Kosovo", kako je naziva tim protivustavnim sporazumom. Kakvog razloga posle tako sramnog poteza srpskog vladajućeg vrha ima bilo koja država Evropske unije, pa i Rusija i Kina, da brane teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije ako to sama Srbija ne čini? Prema tome nije Amerika obećala šiptarima ništa osim onog što je njima vladajuća stranka obećala prilikom dovođenja na vlast, o čemu je članak pod naslovom KOMADANJE SRBIJE: IZNENADNA NOVČANA I POLITIČKA PODRŠKA ZAPADA UVEK JE VEZANA ZA IZDAJU objavio Magazin Tabloid. Sve ono na šta se ta stranka obavezala, a što je navedeno u podnaslovu članka, ostvaruje se u potpunosti, pa čak i više od obećanog, jer se vlast u međuvremenu obavezala na mnogo čega što ne pada na pamet većini država članica EU (Sporazum o readmisiji, Marakeški sporazum i Sporazum sa ministarstvom unutrašnjih poslova Austrije o naseljavanju Srbije migrantima). Projekat stvaranja "Mini Šengena" posebno je interesantan (naravno za Veliku Albaniju). Nije izostalo ni usvajanje Zakona o obaveznoj vakcinaciji, koji nisu usvojile najrazvijenije zemlje EU, Zakona o pretpostavljenoj saglasnosti doniranja organa, protivustavno uvođenje vanrednog stanja, formirače Kriznog štaba koji ne poznaje ni jedan pravni akt u ovoj državi (verovatno po uzoru na Dinkićeve Krizne štabove koji su smenjivali najsposobnije, ali politički nepodobne, dovodeći na njihova mesta laike koji nisu imali pojma ni o čemu, izuzev nekolicine koji su znali kako mogu obezbediti i svoje unučiće da ne moraju raditi ništa dok su živi.

  • test01 says:

   bravo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *