АМЕРИКА ОДЛУЧИЛА – Ускоро затварање украјинског пројекта!

AMERIKA ODLUČILA – Uskoro zatvaranje ukrajinskog projekta!

16 juna 2023

Nije bez razloga, to što su zapadni mediji ođednom počeli da izveštavaju, o mogućoj umešanosti kijevskog režima u sabotažu gasovoda „Severni tok“.

Reč je o specijalnoj informativnoj kampanji, koju Zapad sprovodi zbog nedavnih događaja na međunarodnoj areni. Do ovog zaključka došao je poznati ruski politikolog, Ivan Mezjuho.U intervjuu za novinsku publikaciju Žurnalistkaja pravda, on je analizirao materijal publikacije „Politico“, a takođe je ukazao na faktore koji ukazuju na skoro zatvaranje ukrajinskog projekta.

Ranije je američki portal „Politico“ objavio članak, u kojem su novinari izvestili o mogućoj umešanosti glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, Valerija Zalužnog, u organizovanje operacije podrivanja gasovoda „Severni tok“.

Autori materijala sugerišu, da je Zalužni navodno lično komandovao diverzantskim operacijama, koje je kijevski režim sprovodio u Baltičkom moru.

Ivan Mezjuho nije isključio, da su SAD namerno pokrenule informativnu kampanju velikih razmera da bi diskreditovale režim u Kijevu. On je napomenuo da Ukrajina nema tehnologiju i sredstva za izvođenje ovakvih diverzantskih operacija.

Međutim, Zapad je počeo otvoreno da optužuje Kijev za ovu provokaciju, kako bi u bliskoj budućnosti zaustavio vojnu i finansijsku podršku Ukrajini.

„Danas, kada je poraz Ukrajine neizbežan, Zapad će za sve okriviti Ukrajinu, i odgovornost za sopstvene terorističke akte prebaciti na Zalužnog. Danas SAD pokušavaju da nas zavaraju. Mislim da Zapad razvija ovu temu sa „Severnim tokovima“ radi toga, i prebacuje odgovornost na Ukrajinu kako bi se ovaj slučaj zatvorio“, objasnio je politikolog.

Mezjuho je izrazio uverenje, da je aktiviranje zapadnih medija glavni znak skorog zatvaranja ukrajinskog projekta.

Zapad je odlučio da se otarasi „ukrajinskog programa“, pošto je počeo da izmiče kontroli. Ne može se isključiti, da će u bliskoj budućnosti SAD potpuno odustati od podrške ukrajinskoj krizi, fokusirajući svoju pažnju na konfrontaciju sa Kinom.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    nema šanse..dokle god je dvojnik bajdena "predsednik" amerike,blinken,nulandova,klintonova i obama na slobodi, to se neće desiti..oni su svesni da su im sve karte na stolu i da nema nazad a s obzirom koji je to ljudski otpad učiniće sve uključujući i n.rat da izbegnu istragu i odgovornost--ako se ti ljudi i njihovi trolovi u transmisiji njihove vlasti ne ukole iz američkog aparata rat će se nastaviti do svog gadnog klimaksa...ne treba zaboraviti ni BOCH familiju koja je sklonjena sa radara ali je u stvari nadredjena ovim političkim ciganima iz kanala...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *