АМЕРИКА ОПЕТ УДАРИЛА НА СРБИЈУ: Ево шта чувени конгресмен каже о промени граница, као и какво обећање Вучић није испунио

AMERIKA OPET UDARILA NA SRBIJU: Evo šta čuveni kongresmen kaže o promeni granica, kao i kakvo obećanje Vučić nije ispunio

20 novembra 2019

Skeptičan sam prema ideji promene granica, kaže američki kongresmen i predsedavajući Odbora za spoljne poslove američkog Kongresa Eliot Engel jer bi to, kako navodi, izazvalo „lančanu reakciju za koju mislim da ne bi bila pozitivna“.

“To bi pokrenulo lančanu reakciju za koju mislim da ne bi bila pozitivna. Mi znamo mere tzv. Kosova. Mislim da bi promena granica bila loša, i da to ne bi bilo mudro”, rekao je Engel.On je naveo da očekuje da će nova kosovska vlada imati širu bazu, tako da će više ljudi biti uključeno u koaliciju za suočavanje sa izazovima, „jer se zemlja suočava sa problemima“.

Takođe, naveo je da „Srbija čini snažne napore da legitimiše tzv. Kosovo“.

“Ona pokušava da ubedi zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova da povuku priznanje. Mi se borimo protiv ovih napora”, istakao je on.

Upitan da prokomentariše lidera „Samoopredeljenja“ Aljbina Kurtija, koji slovi za budućeg kosovskog premijera, on to nije želeo rekavši da ne komentariše „kandidate za premijera“.

“Ali, uveren sam da će SAD, uz moje ohrabrivanje predsedavajućeg Odbora za spoljne odnose, nastaviti bliske odnose sa albanskom nacijom, albanskim narodom i narodom tzv. Kosova. Voljan sam da pomognem na bilo koji način, tako da ko god bude izabran, Kurti ili bilo ko drugi, ponudiću moju pomoć”, rekao je Engel.

Američki kongresmen se osvrnuo i na razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i naveo slučaj braće Bitići kao primer „datog obećanja koje nije održao“, niti da je u vezi sa tim bilo šta učinio.

Na pitanje o ulozi specijalnih izaslanika za razgovore o Balkanu i tzv. Kosovu, Metjuu Palmeru i Ričardu Grenelu nije direktno govorio, ali je rekao da „u bilo kom dijalogu koji se tiče budućnosti tzv. Kosova, narod tzv. Kosova treba da da svoj glas“.“Sve ove druge stvari koje pokušavaju da urade sa Albanijom, Srbijom, ako tzv. Kosovo ne bude obuhvaćeno, neće biti pravedna odluka. Tako da mislim da odluka o svemu treba da pripadne i narodu tzv. Kosova”, rekao je on.

Eliot Engel je kazao i da SAD moraju preuzeti aktivniju ulogu, kao i da on snažno podržava tzv. Kosovo i Albaniju, da će učiniti sve da tu postigne više, i da je spreman da pomogne u čemu god je potrebno izabranim zvaničnicima tzv. Kosova i Albanije.

Engel je još naveo da je zabrinut zbog sve većeg broja mladih koji ne pronalaze posao na KiM i u Albaniji i koji napuštaju svoje zemlje.

(Glas Amerike)

KOMENTARI6 komentara

 1. Gardista says:

  Preovladala mutacija gena od silnog gmo, pa ne zna sta prica. Siroma

 2. padre says:

  Možeš misliti, na istom nivou su braća Bitići i promena granica!Uostalom, ne znam, dli nekoga obećanje nekom kongresmenu obavezuje na bilo šta, odnosno,kako vi volite da kažete Rusiji u vezi ne širenja Nato, pokaži mi papir!

 3. Za Srbiju says:

  Bla, bla, bla, ...

 4. Ilija Čvorović says:

  Ajde

 5. milorad2 says:

  kongresmeni su im glupi ko saksije i lako ih je manipulisati PLUS su lakomi na par.Neka neki senator kaže nešto ovako DANAS ako sme.Ali sentori dobro znaju odakle vetar duva povodom kosova a osim toga zato i imaju kongresmene da rade prljav posao u štali.Svako ozbiljan vidi da ne postoji odredjena ni fokusirana politika amerike prema kosovu više nego svi galame u isti glas i pričaju različite stvari.Jedini ozbiljan izaslanik je bio GRENEL ali šta je on rekao to nećete uskoro čuti javno.Medjutim grenel je došao kod vučića da proveri i dobije čvrasta uveravanja vučića da je za RAZGRANIČENJE i pošto mu je vučić potvrdio to sad će to biti prezentirano šiptarima kao rešenje i završetag tog spora.Takodje mu je grenel rekao da će amerika NAPUSTITI šiptare ako ovaj pokušaj konačnog sredjivanja naših odnosa sa šiptarima ne uspe a onda mi imamo zeleneo svetlo za sveobuhvatnu vojnu intervenciju i potpunu pacifikaciju kosova.Pare su u pitanju.Nemcima gori pod nogam ili će otvoriti koncesije u trepči za svoju elektro-automobilsku industriju ili će to kinezi uraditi ali sada je zadnji momenat da ti rudnici počnu da se grade jer i bmw i mercedes i folksvagen prelaze na ELEKTROMOBILE.E sad dobro slušajte!!!Ako folksvagen objavi da gradi NOVU fabriku u srbiji ili eventualno u hravatskoj to znači da su šipatari ostali gole guzice na ledini.Logično je da se gradi u srbiji i ja sam skoro 100% uveren da će ta vest uskoro biti objavljena:)Nekoliko glavnih magistralnih pravaca se ubrzano grade i proširuju i iz bugarske i prema madjarskoj i prema centraqlnoj srbiji.Jedini razlog da fabrika bude u hrvatskoj je bolja povezanost hrvatske putnim sistemom sa nemačkom ali ako ovde bude završena infrastruktura eto nama folgsvagena made in srbija na struju.

 6. Cetnik says:

  Taj koliko laze narod pa i sebe, desi se da ponekad slaze i svoje mentore.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *