АМЕРИКА оптужила Русију да жели да расформира НАТО ПАКТ!

AMERIKA optužila Rusiju da želi da rasformira NATO PAKT!

26 juna 2020

Specijalni izaslanik američkog predsednika za kontrolu naoružanja Maršal Bilingsli izjavio da je da Rusija navodno ima „paralelni projekat“ da rasformira NATO i tom prilikom uverio da to neće proći uspešno.

On je, s druge strane, predložio Rusiji da svoje napore usredsredi na drugi problem – na to što Kina jača svoje snage.„Rusija ima paralelni projekat kojim pokušava da rasformira NATO. To se neće desiti. Rusija treba da se fokusira na stvarne probleme, kao što je skriveno povećanje (snaga) Kine“, napisao je on na svom Tviter nalogu.

​Podsetimo, u Beču su 22-23. juna održane rusko-američke konsultacije o strateškoj stabilnosti, koje su trajale deset časova. Moskva i Vašington razgovarali su o produženju Sporazuma o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja i drugim važnim pitanjima.

Konsultacije o strateškoj stabilnosti i kontroli naoružanja održane su iza zatvorenih vrata. Rusku delegaciju je predvodio zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov, a američku Maršal Bilingsli.

S tim u vezi, Rjabkov je rekao da je Amerika stavila do znanja da još nije donela odluku o produženju Sporazuma o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3), kao i da su se predstavnici Rusije i SAD dogovorili o formiranju nekoliko ekspertskih grupa. Specijalni izaslanik američkog predsednika je pozitivno ocenio pregovore između ruske i američke strane i dodao da su se Amerika i Rusija dogovorile da održi novi sastanak o strateškoj stabilnosti u Beču čim se pruži prilika za to.

KOMENTARI3 komentara

  1. Cp6a says:

    Ma neee! Nije tačno. Rusija vam želi sreću i uspeh. Idioti, koji daju ovakve idiotske izjave, vladaju svetom i odlučuju o životu na planeti.

  2. padre says:

    Možda jih je Tramp zamolio!

  3. Rajko says:

    Ne bi se bunuli kad bi Rusija dozvolila da je rasformiraju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *