АМЕРИКА ПОЧЕЛА ДА ПРИМЕЊУЈЕ НОВУ ТАКТИКУ У СУКОБУ СА РУСИЈОМ – У ИГРИ И КОСОВО

AMERIKA POČELA DA PRIMENJUJE NOVU TAKTIKU U SUKOBU SA RUSIJOM – U IGRI I KOSOVO

17 avgusta 2022

SAD podstiču sukobe u različitim regionima u nadi da će skrenuti pažnju Rusije i zakomplikovati situaciju u Ukrajini, izjavio je na Jutjubu bivši američki obaveštajac Skot Riter.

On je sugerisao da Vašington, osećajući da se ukrajinska kriza ne razvija po planiranom scenariju, nastoji da „napravi haos“ u drugim potencijalno eksplozivnim tačkama u Evropi, kao što je Kosovo.Tako se, prema rečima bivšeg obaveštajca, SAD nadaju da će što više zakomplikovati život Rusiji, koja bi, ako se geopolitička situacija na kontinentu promeni, mogla da počne da prilagođava svoje planove.

„Sve ovo još jednom dokazuje da američke vlasti uopšte ne razmišljaju o miru i stabilnosti u Evropi, već ih zanimaju samo jeftini politički poeni“, zaključio je Riter.

Ranije je američki obaveštajac sugerisao da bi uskoro mogao da dođe do državnog udara u Ukrajini, a Vladimir Zelenski će ili biti primoran da napusti zemlju ili da umre od ruku sopstvenih građana, koji mu više ne veruju.

Od 24. februara Rusija sprovodi specijalnu operaciju denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine.

Vladimir Putin je njen zadatak nazvao „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Prema rečima predsednika, krajnji cilj je oslobađanje Donbasa i stvaranje uslova koji garantuju bezbednost same Rusije.

Situacija oko Kosova eskalirala je krajem jula zbog planova Prištine od 1. avgusta da zabrani ulazak u region automobilima sa srpskim brojevima i dokumentima.

Na severu Kosova, gde živi mnogo Srba, izbili su nemiri, kao odgovor na to su vlasti samoproglašene republike tamo povukle policiju.

Kasnije su kosovske vlasti za mesec dana odložile stupanje zabrane na snagu. U Beogradu su ovaj korak pozdravili, ocenivši da su rukovodstvo Srbije i vlasti u Prištini na korak od ozbiljnog sukoba, ali su strane uspele da održe mir.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. Velika Metla, says:

  ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ !!!

 2. persida says:

  ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

 3. padre says:

  Nikakva taktika to nije, nego suse toliko izbezumili, da ne znaju šta bi, lutaju amo tamo!

 4. Beli Orao says:

  Zombi se probudio pa sad vidi da mora da sarađuje!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *