АМЕРИКА ПОДРЖАВА ИЗРАЕЛ: Спрема се рат против Ирана

AMERIKA PODRŽAVA IZRAEL: Sprema se rat protiv Irana

30 aprila 2018

SAD su duboko zabrinute zbog opasne eskalacije pretnji Irana Izraelu i regionu Bliskoj istoka, izjavio je američki državni sekretar Majkl Pompeo.

Pompeo je to izjavio nakon sastanka sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom u Tel Avivu.

On je ponudio snažno povećanje podrške Izraelu protiv Irana, prenosi AP.

„Mi smo i dalje duboko zabrinuti zbog opasne eskalacije pretnji Irana Izraelu i regionu, i ambicija Irana da dominira Bliskim istokom ostaje. Sjedinjene Američke Države su uz Izrael u ovoj borbi“, rekao je Pompeo.Američki državni sekretar je, takođe, rekao da će se SAD povući iz nuklearnog sporazuma sa Iranom, ukoliko se o njemu ne bude ponovo pregovaralo.

Pompeo boravi u Izraelu u okviru turneje po Bliskom istoku.

Prethodno je boravio u Saudijskoj Arabiji, gde je ranije danas poručio da će se SAD povući iz nuklearnog sporazuma postignutog sa Iranom 2015. ukoliko sa evropskim partnerima ne postigne dogovor o izmenama tog sporazuma kako bi se obezbedilo da Teheran nikada ne dođe u posed nuklearnog oružja.

„Iran destabilizuje ceo ovaj region. Ta zemlja podržava milicije i terorističke grupe. Sanbdeva oružje pobunjenike Hute u Jemenu. I podržava ubilački režim sirijskog predsednika Bašara al-Asada“, rekao je Pompeo.

Tokom trodnevne turneje, Pompeo bi trebalo saveznice da obavesti o američkoj politici u vezi sa Iranom.

Pompeo je u petak rekao da nije doneta konačna odluka da li će se predsednik Donald Tramp povući iz iranskog nuklearnog sporazuma, i dodao da su pregovori u toku.

Za Pompea se smatra da će biti oštriji prema iranskoj vladi od njegovog prethodnika, Reksa Tilersona, koji je želeo da Amerika ostane u iranskom nuklearnom sporazumu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Svi "destabilizuju region", samo ga Izrael svojom agresivnom politikom cini stabilnim. Koja komedija, koji pad ljudske logike i svake moguce imaginacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *