АМЕРИКА ПОКУШАЛА ДА ЗАВАДИ РУСИЈУ И КИНУ: Невероватан покушај…

АМЕРИКА ПОКУШАЛА ДА ЗАВАДИ РУСИЈУ И КИНУ: Невероватан покушај…

27 јуна 2020

Узимајући у обзир руске ракете средњег домета, Kина би морала да учествује у преговорима о стратешкој безбедности, написао је на твитеру специјални представник америчког председника за питања контроле наоружања Маршал Билингсли.

Билингсли сматра да „Kина треба да разговара са Русијом која је срушила Споразум о ракетама средњег и кратког домета, распоредивши батаљон ракета средњег домета 9М729“. Специјални представник америчког председника је нагласио да ове ракете „не могу да досегну“ до САД.– Где су оне постављене? Према коме су уперене? – запитао се Билингсли у тексту.

Он је позвао Пекинг да се придружи „бечким преговорима“ како би „добио одговоре на ова питања“.

У понедељак су представници Русије и САД одржали консултације по питању стратешке безбедности.

Споразум о ликвидацији ракета

Другог августа обустављено је дејство Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета.

Почетком ове године Вашингтон је саопштио да иступа из тог споразума, оптуживши Русију да га нарушава. Москва је одбацила све оптужбе, а почетком јула председник Русије Владимир Путин потписао је Закон о обустављању Споразума.

KOMENTARI2 коментара

  1. padre says:

    To što on smatra, Kinezi pričaju kao vic u kafani!Možeš misliti, oni opkolili i Rusiju i Kinu svojim raketama, a plaše jih, kako zapravo moraju da se boje jedan drugog!

  2. padre says:

    I što je još interesantnije, od svog nastanka nisu promenili svoje ponašanje ni za pedalj, a još uvek misle, da jih i Kinezi i Rusi nisu pročitali!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u