АМЕРИКА ПОКУШАЛА ДА ЗАВАДИ РУСИЈУ И КИНУ: Невероватан покушај…

AMERIKA POKUŠALA DA ZAVADI RUSIJU I KINU: Neverovatan pokušaj…

27 juna 2020

Uzimajući u obzir ruske rakete srednjeg dometa, Kina bi morala da učestvuje u pregovorima o strateškoj bezbednosti, napisao je na tviteru specijalni predstavnik američkog predsednika za pitanja kontrole naoružanja Maršal Bilingsli.

Bilingsli smatra da „Kina treba da razgovara sa Rusijom koja je srušila Sporazum o raketama srednjeg i kratkog dometa, rasporedivši bataljon raketa srednjeg dometa 9M729“. Specijalni predstavnik američkog predsednika je naglasio da ove rakete „ne mogu da dosegnu“ do SAD.– Gde su one postavljene? Prema kome su uperene? – zapitao se Bilingsli u tekstu.

On je pozvao Peking da se pridruži „bečkim pregovorima“ kako bi „dobio odgovore na ova pitanja“.

U ponedeljak su predstavnici Rusije i SAD održali konsultacije po pitanju strateške bezbednosti.

Sporazum o likvidaciji raketa

Drugog avgusta obustavljeno je dejstvo Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.

Početkom ove godine Vašington je saopštio da istupa iz tog sporazuma, optuživši Rusiju da ga narušava. Moskva je odbacila sve optužbe, a početkom jula predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je Zakon o obustavljanju Sporazuma.

KOMENTARI2 komentara

  1. padre says:

    To što on smatra, Kinezi pričaju kao vic u kafani!Možeš misliti, oni opkolili i Rusiju i Kinu svojim raketama, a plaše jih, kako zapravo moraju da se boje jedan drugog!

  2. padre says:

    I što je još interesantnije, od svog nastanka nisu promenili svoje ponašanje ni za pedalj, a još uvek misle, da jih i Kinezi i Rusi nisu pročitali!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *