АМЕРИКА ПОРУЧИЛА РУСИЈИ: Рок је до 3. септембра

AMERIKA PORUČILA RUSIJI: Rok je do 3. septembra

2 avgusta 2021

SAD su predale Rusiji spisak 24 diplomate koji treba da napuste zemlju do 3. septembra zbog isteka viza, izjavio je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.To je rekao u intervjuu za časopis „Nešenel interest“.

Transkript intervjua postavljen je danas na Fejsbuk stranici ruske ambasade, preneo je TAS S.

„Dobili smo spisak 24 diplomate za koje se očekuje da napuste zemlju pre 3. septembra 2021. godine“, rekao je Antonov.

On je istakao da će skoro svi otići bez zamena, jer je Vašington naglo pooštrio procedure izdavanja viza.

„Nadamo se da će zdrav razum prevladati i da ćemo moći da normalizujemo život ruskih i američkih diplomata u Sjedinjenim Američkim Državama i Rusiji na principu reciprociteta“, rekao je Antonov, preneo je Rojters.

On je, takođe, rekao da se nada da će se nedavno započeti dijalog između SAD i Rusije o pitanjima sajber bezbednosti nastaviti. „Kao opciju, možemo raspravljati o sajber pretnjama sistemima za kontrolu naoružanja itd.“

Moskva i Vašington već duže vreme se razilaze oko niza pitanja, a veze su dodatno zahladile nakon što je američki predsednik Džozef Bajden rekao da veruje da je ruski predsednik Vladimir Putin ubica.

Tenzije su, međutim, popustile nakon susreta održanog 16. juna.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Srbija cveta says:

    Amerika poručila Rusiji "Rock n Roll" a Rusija odgovara "Kazačok". Al će da lete diplomate odasvuda i oni džabalebaroši američki iz Rusije. Nikada nije bilo lako biti diplomata. U svoje vreme Knez Obrenovića i šalje i prvog diplomatu u Tursku ali ga ispraća sa rečima "Sultan voli pare i muško dupe, a mi para nemamo.."

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *