АМЕРИКА ПОСЛАЛА БОМБАРДЕРЕ НА БЛИСКИ ИСТОК

AMERIKA POSLALA BOMBARDERE NA BLISKI ISTOK

11 decembra 2020

Američka vojska poslala je dva bombardera B-52H na Bliski istok u okviru tekućih napora za odvraćanje Irana od potencijalnih napada, a usred povećanog rizika u regionu, izjavio je visoki američki vojni zvaničnik.

„Let se nije odnosio ni na kakvu ‘uvredljivu’ akciju, radilo se o odvraćanju Irana od akcije“, rekao je neimenovanoi visoki američki vojni zvaničnik Glasu Amerike, dodajući da je vojska nedavno primetila zabrinjavajuće indikatore u Iraku u smislu da Iran ili snage povezane sa Iranom možda planiraju napade.Ti pokazatelji, zajedno sa kontinuiranim smanjenjem broja američkih trupa u Iraku i predstojećom godišnjicom američkog udara u kom je ubijen komandant iranske elitne Kuds formacije Kasem Sulejmani stvaraju natprosečni rizik od pogrešne procene Irana, rekao je visoki američki vojni zvaničnik.

Dva bombardera B-52H poletela su iz vazduhoplovne baze Barksdejl u Luizijani i nisu bacala bombe tokom svoje misije „kratkog obaveštavanja“, a umesto toga, misija u regionu bila je zamišljena tako da odvrati Irak od agresije i ponovo uveri saveznike, navodi se u izjavi američke Centralne komande, koja nadgleda američke vojne operacije na Bliskom istoku, prenosi Tanjug.

„Sposobnost letenja strateškim bombarderima preko pola sveta u neprekidnoj misiji i brza integracija sa više regionalnih partnera pokazuje naše bliske radne odnose i našu zajedničku posvećenost regionalnoj bezbednosti i stabilnosti“, rekao je šef američke Centralne komande Kenet Frenk Mekenzi u saopštenju.

KOMENTARI3 komentara

  1. M says:

    A gdje su skladišta oružja na Blistoku i EU za te bombardere?!?Neće valjda za svaki nalet ići u USA po bombe i rakete!?!

  2. Rista says:

    ti nosači nuklearki kruže i oko Rusije a ovo je samo treniranje i usklađivanje atomskih letača na raznim teritorijama. Sve je to u istom planu. Kakav Iran. Amerika se baš boji Irana. Toliko da im ubija generale ponekad. I to javno, a ne tajno. I šta uradio iran? Pa reko " vićeš ti sad, žaliću se tati" ali tate nema. Amerika je rođena kao udovica i nikad se nije udavala. Malo se kurvala sa Evropom i sad bi evropa da se odrekne skupe švalerke, ali ne može, ima plaćaš be. Dobro, davno još nije Evropa jedina kurva Amerike. Glavni najcenjeniji kurvar Amerike danas je Kina. Ona plaća deset puta više nego sve ostali švaleri zajedno. Tu je i primat Japan, pa Saudija, Pa indonezija, pa Tajland, pa komonvelt, pa Brazil( član BRIKSa, madam!)pa Vijetnam, pa Nigerija, pa...e nisam siguran za Srbiju ali kud svi Turki tu i ćoravi Mujo.

  3. I Love persida says:

    E do moega, a ja mislio da šalju neku pomoć jadnima, gladnima i bosima. Sada je humanost da te koknu kako god da to bolelo, ne?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *