АМЕРИКА ПОСЛАЛА БОМБАРДЕРЕ НА БЛИСКИ ИСТОК

АМЕРИКА ПОСЛАЛА БОМБАРДЕРЕ НА БЛИСКИ ИСТОК

11 децембра 2020

Америчка војска послала је два бомбардера Б-52Х на Блиски исток у оквиру текућих напора за одвраћање Ирана од потенцијалних напада, а усред повећаног ризика у региону, изјавио је високи амерички војни званичник.

„Лет се није односио ни на какву ‘увредљиву’ акцију, радило се о одвраћању Ирана од акције“, рекао је неименованои високи амерички војни званичник Гласу Америке, додајући да је војска недавно приметила забрињавајуће индикаторе у Ираку у смислу да Иран или снаге повезане са Ираном можда планирају нападе.Ти показатељи, заједно са континуираним смањењем броја америчких трупа у Ираку и предстојећом годишњицом америчког удара у ком је убијен командант иранске елитне Кудс формације Касем Сулејмани стварају натпросечни ризик од погрешне процене Ирана, рекао је високи амерички војни званичник.

Два бомбардера Б-52Х полетела су из ваздухопловне базе Барксдејл у Луизијани и нису бацала бомбе током своје мисије „кратког обавештавања“, а уместо тога, мисија у региону била је замишљена тако да одврати Ирак од агресије и поново увери савезнике, наводи се у изјави америчке Централне команде, која надгледа америчке војне операције на Блиском истоку, преноси Танјуг.

„Способност летења стратешким бомбардерима преко пола света у непрекидној мисији и брза интеграција са више регионалних партнера показује наше блиске радне односе и нашу заједничку посвећеност регионалној безбедности и стабилности“, рекао је шеф америчке Централне команде Кенет Френк Мекензи у саопштењу.

KOMENTARI3 коментара

  1. M says:

    A gdje su skladišta oružja na Blistoku i EU za te bombardere?!?Neće valjda za svaki nalet ići u USA po bombe i rakete!?!

  2. Риста says:

    ти носачи нуклеарки круже и око Русије а ово је само тренирање и усклађивање атомских летача на разним територијама. Све је то у истом плану. Какав Иран. Америка се баш боји Ирана. Толико да им убија генерале понекад. И то јавно, а не тајно. И шта урадио иран? Па реко " вићеш ти сад, жалићу се тати" али тате нема. Америка је рођена као удовица и никад се није удавала. Мало се курвала са Европом и сад би европа да се одрекне скупе швалерке, али не може, има плаћаш бе. Добро, давно још није Европа једина курва Америке. Главни најцењенији курвар Америке данас је Кина. Она плаћа десет пута више него све остали швалери заједно. Ту је и примат Јапан, па Саудија, Па индонезија, па Тајланд, па комонвелт, па Бразил( члан БРИКСа, мадам!)па Вијетнам, па Нигерија, па...е нисам сигуран за Србију али куд сви Турки ту и ћорави Мујо.

  3. I Love persida says:

    E do moega, a ja mislio da šalju neku pomoć jadnima, gladnima i bosima. Sada je humanost da te koknu kako god da to bolelo, ne?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u