АМЕРИКА ПОСТАВИЛА НОВИ УСЛОВ СРБИЈИ! Одмах одговорено

AMERIKA POSTAVILA NOVI USLOV SRBIJI! Odmah odgovoreno

28 oktobra 2019

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa novoimenovanim američkim ambasadorom u Beogradu Entonijem Godfrijem, kojeg je upoznao sa stavovima Srbije u vezi sa aktuelnim spoljnopolitičkim temama, a bilo je reči i o Kosovu i Metohiji.

„Pričali smo malo i oko Kosova, njih naravno uvek interesuje da li ćemo i dalje raditi na povlačenju priznanja“, rekao je Dačić Tanjugu posle sastanka sa Godfrijem.Na konstataciju da se američki ambasador odmah zainteresovao za kampanju koju vodi Srbija, Dačić objašnjava da je Godfri to kazao diplomatski — „da bi oni bili zahvalni ukoliko bi mi imali više razumevanja za to i da malo usporimo sa tim akcijama“.

„Rekao sam da mi imamo razumevanja i da imamo u vidu to da su svi oni nezadovoljni, jer bi bilo 30 zemalja koje su povukle priznanje Kosova. Danas je veoma teško da nađete neku zemlju koja će sada priznati Kosovo, jer se situacija u međunarodnoj zajednici promenila“, rekao je Dačić.

Ministar je naveo da to nije glavna stvar, već da Srbija želi da kaže da se ne može doći bez nje do kompromisa, kao i da su laži da je 116 zemalja priznalo Kosovo.

„Ne dolazi u obzir da mi prestanemo sa kampanjom, a da oni vode kampanju za priznanje, uključujući i zemlje Kvinte, ali razgovor je bio veoma korektan, nama je u interesu da nađemo zajednički interes sa SAD i da imamo korektne odnose, zato što bi to bilo u interesu naših srpskih i državnih interesa“, rekao je Dačić.

Zaključio je da je pronalaženje mirnog rešenja uz saglasnost velikih sila svakako dobra osnova za bolju budućnost Srbije.

KOMENTARI6 komentara

 1. milorad2 says:

  tramp je poslao svog izaslanika ovde da dobije info iz prve ruke pošto je deep state uvalila svog čoveka.Očigledno je da agenti raznih lobija unutar administracije pogrešno ili LAŽNO informišu belu kuću i rotiraju svoje ljude na položajima, tako da je tramp prinudjen da šalje sopstven izaslanike da bi eventualno stekao sliku šta ,gde,i kako.Gomila predloga, ucena i pretnji koje i dalje stižu iz vašingtona su privatna birokratska inicijativa jer su oni još uvek zaštićeni osnovnim političkim smernicama BIVŠE vlade i kongresmena koji rade za pare pa ko više da, ali ako blea kuća izda nove direktive a tramp može da izdaje naredjenja adminstraciji, mislim da će broj otkaza činovnicima da bude rekord u istoriji USA.Sve što odande dolazi je polulegalno delovanje i pokušaji da se vodi viskoa politika USA na mala vrata i ispod stola i ne treba obraćati pažnju na to, jedino je bitno šta tramp kaže u ovom momentu a to sigurno neće ići na ruku klinton-bajden klanu i deep state u obaveštajnim krugovima amerike sa kojima je on u političkom klinču.Znači ne treba se potresati a još manje izvršavati te bezobrazne naloge potkrepljene pretnjama koje ne mogu da se ispune:)NE, U OVOM MOMENTU,oni ne mogu NIŠTA NAMA.

 2. Saša says:

  Znači, moglo bi biti i 30, ali Dačić neće.

  • Zoran says:

   Pa dusevan Dacic, nece da naskodi Amerima mnogo.

  • padre says:

   Kakav si ti, ne sme čovek ni da se zeza malo!

 3. Zoran says:

  Ja bi mu rekao malo drugacije. Mi ne bi to radili, ali kad vi vuicete na jednu stranu, ond ami moramo na drugu. A mi nismo prvi poceli. Mi bi odmah prestali to da radimo ako i vi prestanete.

 4. Gagi says:

  Drug Dacic je u kampanji za lokalne izbore izjavio, citiram: "Ko je voleo Tita, neka glasa za nas". Svaki komentar njegovog zalaganja za Srbiju posle ove izjave je suvisan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *