АМЕРИКА ПОТПУНО МАТИРАНА: Главни проблем није Русија, већ…

AMERIKA POTPUNO MATIRANA: Glavni problem nije Rusija, već…

18 marta 2019

DŽON Bolton – pomoćnik predsednika SAD  za nacionalnu bezbednost – nije isključio mogućnost otvaranja pregovora Vašingtona i Moskve o svim ključnim pitanjima razoružanja na koje bi pozvali i Kinu.

The Hill je citirao ove Boltonove reči:

„Kina sada povećava svoj nuklearni potencijal. To je jedan od razloga što jačamo svoj sistem protivraketne odbrane. To je i jedan od razloga što se spremamo za nove pregovore sa Rusima o kontroli nad nuklearnim naoružanjem i što smatramo da u tu diskusiju ima smisla uključiti Kinu“.Bolton je otkrio i da je Bela kuća spremna da Kinu uključi u svoje pregovore o nuklearnom arsenalu Severne Koreje.

Reagujući na ovo, portparol kremlja Dmitrij Peskov izjavio da Moskva iz Vašingtona „još nije dobila nikakve smislene predloge“.

Prethodno je zamenik državnog sekretara SAD Andrea Tompson izjavila da kineske vlasti ne pokazuju nikakav interes da se priključe Sporazumu o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa.

SAD su 2. februara objavile da su započele polugodišnje istupanje iz Sporazuma o raketama srednjeg i malog dometa.

Već 15. marta je `procurilo` da SAD počinju proizvodnju komponenti za dosad zabranjene rakete srednjeg dometa (bez nuklearnih glava) i da će prvo njihovo testiranje biti u avgustu ove godine.

 

KOMENTARI5 komentara

 1. samostalan says:

  Znaci Americi je problem samo Kim, ona je je inace savrsena tvorevina. E, pa ziv bio komandante Kime.

 2. teoretičar says:

  enekmjcsvet ako Kina i rusija same sebe ne razoružaju za 10 godina. I ako nikad dosad nisam uspeo da umrem, onda ću dobiti srčku garant i prvi put ću umreti u svom životu. Radi mira na planeti i radi dobrog srca i radi pohvale sa Zapada a ako još Peskova potapšu po ramenu, ima sav da zasija... A možda dobije i Nobela. Eto taj timotije Peskov leleče i kuka(u čije ime?) kako je Merika spora a oni umiljato i jedva čekaju da im ameri serviraju kolomast na rakete. Čuj šta kaže vrli političar - da Moskva iz Vašingtona „još nije dobila nikakve smislene predloge“. E, a kad dobije, biće galop da se potpiše sve što treba. Naravno, malo će medijski zatezati i na kraju će pobednički jope uništiti svoje naoružanje kao i krajem prošlog veka. Umesto da kaže "ne zanima nas više nikakav merički predlog i nećemo se razoružavati nego ćemo izaći na svetsko tržište sa kindžalima i ceo svet snabdeti sa njima..." Pa neka ameri posle čekaju "smislene predloge" iz Moskve. Oligarsi kanda sve žešće zavrću uši ruskim političarima. A ruski političari željno vire preko bare i osluškuju svaki šušanj nebil čuli neki predlog.

  • Deda says:

   Blago nama što smo tako pametni. Šteta, ili sreća, šro ne vodimo svet

 3. A akoM says:

  Nekima paše dogovor o raketama srednjeg dometa!Rusiji paše utoliko jer ih takvim raketama mogu masovno gađati Europljani,USA iz Europe,Kinezi,a sutra možda i neki drugi njihovi susjedi!A i oni takvim raketama mogu gađati sve njih!Svima njima paše da imaju takve A-rakete,ali im vjerovatno ne paše da ih ima previše!Osim USA,kojoj paše da u Euro-Aziji ima hrpa srednjodometnih raketa,a malo dugodometnih interkontinentalnih! Tako da se Euro-Azija uzroka međusobno,a da njih ne dira nitko,da ostanu kao završni absolutni pobjednici!

 4. padre says:

  Koliko glup treba biti neko, pa da sa njima sklopi neki ugovor!Kad oni sklope ugovor podrazumeva se, da za ostale važi, a oni su ipak "izuzetna nacija", koja samastvara svoju realnost!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *