АМЕРИКА ПОТВРДИЛА: Излазимо из споразума са Русијом; МОСКВА: Одговорићемо

AMERIKA POTVRDILA: Izlazimo iz sporazuma sa Rusijom; MOSKVA: Odgovorićemo

19 decembra 2018

SAD su zvanično obavestile Rusiju da su odlučile da izađu iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa, kazao je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.

„Bilateralnim kanalima na visokom političkom nivou nam je potvrđeno da je ta odluka konačna i da nema poziva na dijalog“, rekao je Rjabkov u intervjuu za „Komersant“.Prema njegovim rečima, Vašington nije posebno krio da stvar nije samo u problemima između SAD i Rusije, već i u želji Amerikanaca da se oslobode dogovorenih zabrana koje im ne odgovaraju.

Prema ocenama Vašingtona, Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa „značajno ograničava vojne mogućnosti SAD u projekciji na zemlje koje poseduju arsenale kopnenih raketa srednjeg i malog dometa i koje u očima Vašingtona predstavljaju pretnju američkim interesima“.

U slučaju da budu instalirane američke rakete srednjeg i malog dometa na teritoriji koja predstavlja pretnju za Rusiju i njene saveznike, ona će morati da odgovori, poručio je Rjabkov.

„Moraćemo da preduzmemo efikasne mere koje će kompenzovati te pretnje“, naglasio je Rjabkov.

„Jasno je da politički dogovor, pa čak i pravno obavezujući sporazumi ne mogu u sadašnjoj situaciji da pruže pune garancije, kao što vidimo na primeru Vašingtona koji urušava Sporazum o raketama srednjeg i malog dometa“, istakao je zamenik šefa ruske diplomatije.

On je naglasio da je Rusije predala SAD informacije koje pokazuju da nije testiran domet rakete 9M729, što bi bilo u koliziji sa tačkama gorenavedenog sporazuma. Prema njegovim rečima, zvanična Moskva čvrsto poštuje sve uslove sporazuma i sve optužbe na račun Rusije su neosnovane.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. Deda Micko says:

    Ameri srljaju u propast, uzeli hemiju, podilkanili, zaošinuli mozak, sve rade kako Rusima odgovara. Ima li u toj zemlji ijedan inteligentan čovek???

  2. A akoM says:

    Na postavljanje mase srednje do metnih raketa u blizini Rusije,a pogotovo na njene granice,Rusija uspješno može odgovoriti samo na jedan način!A to je da ih udari prva!U tome i jest opasnost ove igre!U protivnom će tim istim raketama USA-Zapad prvi napasti Rusiju i uništiti je za par minuta,a da Rusija neće moći ni uzvratiti udarac!To je opasnost također,ove dijaboličke igre,usmjerene u samo jednom smjeru-opasnom!Pogotovo za Euro-Aziju,za USA manje!Zato je USA i igra!Jer računa da ne može izgubiti ništa,a da može dobiti sve,ako ne u prvom scenariju a ono u drugom,ako pobijedi u dugogodišnjem ratu izdržljivosti!Zato je navedeni generalni scenarij Velikog Rata izvjestan,vrlo,da ne kažem grubo-siguran!Sviđalo se to nekom ili ne!I nemože se spriječiti,zbog navedenog razloga,a i šire,jer rješava i još neke važne stavke USA-Zapadnog plana NWO,npr.depopulaciju,temeljitu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *