АМЕРИКА ПРЕД БАНКРОТОМ: Огласио се Бајден

AMERIKA PRED BANKROTOM: Oglasio se Bajden

13 maja 2023

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da pregovori sa Kongresom o podizanju gornje granice duga američke vlade napreduju i da će se više znati o njihovom napretku u naredna dva dana.

– Mislim da napreduju, teško je reći. Još nismo dostigli kritičnu tačku, rekao je Bajden novinarima, preneo je Rojters.Prema njegovim rečima, više će se znati u naredna dva dana.

Očekuje se da će se Bajden sastati sa predsedavajućim Predstavničkog doma republikanacem Kevinom Makartijem i drugim liderima Kongresa početkom naredne sedmice kako bi nastavili pregovore.

Ministarstvo finansija je saopštilo da bi moglo ostati bez novca do 1. juna ukoliko poslanici ne podignu gornju granicu javnog duga.

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je u sredu da neuspeh Kongresa da reaguje pre nego što u budžetu ponestane novca za plaćanje vladinih troškova, rizikuje da američku ekonomiju baci u recesiju.

(Tanjug)

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Odlozice propast dolara i sveukupne ekonomije za onaj period kada se republikanci vrate na vlast, kako bi za sve njih okrivili. Seljacka nadmudrivanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *