АМЕРИКА ПРЕД СТРАШНИМ СЦЕНАРИЈОМ: До 1,7 милиона Американаца може умрети од вируса корона! ЕВО ЗБОГ ЧЕГА

AMERIKA PRED STRAŠNIM SCENARIJOM: Do 1,7 miliona Amerikanaca može umreti od virusa korona! EVO ZBOG ČEGA

14 marta 2020

GLAVNI američki dnevni list New York Times – koji je i glavni antitrampovski – objavio je da do 1,7 miliona Amerikanaca može umreti od virusa korona.

Pozvao se na anonimne „eksperte“, ali je naveo da su se saradnici centara za kontrolu bolesti i eksperti za epidemije sa različitih univerziteta SAD krajem februara tajno sreli da procene moguće posledice korona-epidemije.Tvrdi da su napravili simulaciju nekoliko varijanti razvoja situacije – polazeći od karakteristika virusa, tempa njegovog širenja i tipičnog proticanja bolesti.

Potom je oko 50 grupa eksperata razgovaralo o njihovim saznanjima i procenama i sačinilo modee mogućeg širenja zaraze u SAD.

Te ekspertske grupe su – tvrdi New York Times – došle do zaključka da se u periodu od nekoliko meseci do godinu dana, ili nešto malo duže, virusom korona novog tipa može zaraziti od 160 do 214 miliona ljudi u SAD.

Tvrde da će hospitalizacija u tom slučaju biti potrebna za 2,4 do 21 milion ljudi.

Ako se to dogodi – američki zdravstveni sistem biće poljuljan jer raspolaže sa samo 925.000 bolničkih kreveta. A tek uz svaki deseti postoji oprema za pacijante koji su u kritičnom stanju.

Isti modeli su dali i prognozu da u SAD može umreti od 200.000 do 1,7 miliona ljudi.

Njujorški list je ukazao da navedene prognoze nisu uzele u obzir mere koje vlast poslednjih dana preduzima da uspori i ograniči epidemiju.

KOMENTARI3 komentara

  1. persida says:

    Koje lupetanje.

  2. milorad2 says:

    oni su jako dezorganizovani, tamo je izreka "svako za sebe" i "spasavaj se ko može" dovedena do perfekcije i to će možda biti razlog velikih problema sa ovim virusom,jer država koja neguje sebičnost i egocentriju kao vrhunske moralne parametre u situaciji katastrofe dolazi brzo do tačke sloma.Plus državni sistemi koji bi trebali da deluju u slučaju prirodnih katastrofa su totalno zapostavljeni što se videlo na primeru nju-orleansa ili u portoriku, pa oni su im samo struju tamo vraćali MESECIMA.Moguće je da uSA budu bukvalno RASTURENE oviom epidemijom koja izaziva i finansijski slom i to može biti katastrofa u najacvi, ako dodje do finasijskog rasula džaba vam pare a sistem raspodele NE POSTOJI.oni su tek na početku epidemije i situacija je već zabrinjavajuća.

  3. Damjan says:

    Ko god je ovo napisao veze nema sa bilo kojom stvarnošću u Americi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *