АМЕРИКА ПРЕКО НОЋИ променила однос према Вучићу!

AMERIKA PREKO NOĆI promenila odnos prema Vučiću!

17 juna 2017

(foto: Youtube printscreen)

Politički savetnik u Ambasadi SAD u Srbiji Šeri Danijels kaže da je američki ambasador Kajl Skot bio jasan kad je rekao da je bivši premijer, sada predsednik Srbije Aleksandar Vučić, faktor regionalne stabilnosti, ističući da je važno da se svi drugi lideri regiona okrenu pronalaženju zajedničkog interesa.

– Zato pozivamo sve lidere, ne samo u Srbiji već u celom regionu i šire, da odustanu od zapaljive i uvredljive retorike ili one koja može zvučati uvredljivo i da se okrenu pronalaženju zajedničkog interesa, kao što su ekonomska stabilizacija, politička stabilizacija i zajednički interes građana regiona – rekla je Šeri u intervjuu za Srpsku ekonomiju.

U tom smislu, kako je navela, „naš ambasador je jasan kada veoma često hvali  bivšeg premijera, a danas predsednika Vučića zbog njegove uloge faktora regionalne stabilnosti“.

– Ali, neophodno je da lideri u regionu rade na pronalaženju zajedničkog jezika i uzdrže se od zapaljivih napada, koji zaista ne doprinose ekonomskoj stabilizaciji regiona. Njihove izjave zbunjuju građane jer zvuče veoma opasno, a ne postoje osnove za to – napomenula je Šeri.

Ona kaže da je jasno da SAD podržavaju Srbiju na njenom evropskom putu, da su njeni partneri, te da očekuju podršku celog regiona u daljem jačanju saradnje i prijateljstva.

Takođe, ona smatra da Zapadni Balkan ne može da se suoči s finansijskom krizom, ukazujući da je srpska vlada napravila značajan napredak u regulisanju budžetskog deficita, u kreiranju fiskalne reforme koja je u skladu s postojećim ugovorima sa Evropskom unijom i Međunarodnim monetarnom fondom.

– Ako posmatramo iz ugla finansijske stabilnosti, mislim da Srbija radi na osnovu dobrog plana, koji generiše finansijsku stabilnost. Ako posmatramo iz ugla političke stabilnosti, smatram da aktuelna nestabilnost svakako utiče na finansije – navela je Šeri.

Ona je podsetila da se ne treba mnogo vratiti u istoriju kako bismo zaključili da političke tenzije imaju uticaj na ekonomiju ovog regiona. To, kako je navela, predstavlja ključni razlog što su SAD posvećene unapređivanju partnerstva sa Srbijom u procesu reformisanja i na putu regionalnog pomirenja.

– Ne verujem da se približavamo finansijskoj krizi koja će zahvatiti region, ali smatram da treba da nastavimo da budemo aktivno uključeni u partnerstvo sa Srbijom na putu ekonomskog razvitka i regionalne stabilizacije – rekla je politički savetnik u Ambasadi SAD u Srbiji.

Šeri je navela da će samit u Trstu odlična prilika za „zapadnobalkansku šestorku“, iako države ovog regiona već imaju visok nivo ekonomske integracije, zahvaljujući sporazumu CEFTA.

– On sam po sebi donosi značajne benefite za ceo region. Koliko shvatamo,  države članice CEFTA razmatraju dodatne protokole koji bi kreirali nove tržišne mehanizme i doprineli produbljavanju ekonomske saradnje, ali na članovima CEFTA je da odluče da li će da prihvate neke od tih predloga – smatra Šeri.

(Tanjug)

KOMENTARI6 komentara

 1. gaga says:

  Haha verovati Anglosaksoncima je kao da pricas Arapinu da ce u sahari poteci voda! ma jate molim Vas! Oni su posle Dejtona govorili to i Milosevicu! Meni ovo ne mirise na dobro.Samo Rusija i nista vise dosta je bilo pa neka budemo i siromasni ali bar cemo ziveti na miru!

 2. jaja ture says:

  I Sloba je bio faktor stabilnosti, pa ga ubili ko dzukelu u Hagu!

 3. Miodrag says:

  Mislio sam,gledano istorijski,da su Latini najpodmukliji,najperfidniji i najpokvareniji neprijatelji,ali sam se grdno prevario.Anglo-saksonci su gori od njih sto puta. Amerika nas tapse " po ramenima"a otima nam Kosmet,"brine" o našoj ekonomiji a preko MMF-a nas pljačka i gura u dužničko ropstvo.Zabila nam je nož u ledja nebrojeno puta.Da hoće da nas ostavi na miru,mi bi se preporodili. Neka sada malo bude "prijatelj" Hrvatima.Neka malo njih ucenjuje i komada,da vidimo koliko će izdržati.Hulje nevidjene.

  • Kuka says:

   E ne da papa to. Hrvatska je drzava ispiljena iz papinih jajaca. Papa Pije XII je podrzavao klanja Srba u II sv. ratu. Veoma brzo po okoncanju II sv rata oformljeni su Pacovski kanali u sadejstvu americkih masona i katolickih jezuita preko kojih je masa ustasa spasena prebacivanjem u Juznu Ameriku. Novi svjetski poredak je sporazum izmedju masona i jezuita. Njihov jedini cilj je potpuno unistenje Rusije i njenih prijatelja.

 4. Ana says:

  Nije preko noći... Rudolf Đulijano je omađijao Vučića 2012 sa liderskim ambicijama, Aco htio da bude samo gradonacelnik Beograda a satanista Đulijano vidio u njemu novog NWO lidera Balkana i tako je počela propast Srbije.

 5. goran says:

  U Americi niko nije cuo za Vucica. Tvrdim da za njega saznaju samo kad planiraju da ga sretnu. Who the hell is Mister Vucccicchh?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *