АМЕРИКА ПРЕТИ: Хаос на Косову значи конфронтацију са НАТО

AMERIKA PRETI: Haos na Kosovu znači konfrontaciju sa NATO

28 novembra 2023

Pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejms O’Brajen izjavio je danas da je važno da Beograd i Priština znaju da bi izazivanje nemira na severu Kosova i Metohije, značilo „konfrontaciju sa NATO-om”.

Pomoćnik američkog državnog sekretara Entonija Blinkena rekao je da sever Kosova i Metohije mora da bude miran i bezbedan kako bi Beograd i Priština mogli politički da napreduju na putu ka Evropskoj uniji.„Važno je da obe strane shvate da, ako dođe do nemira na severu, to znači konfrontaciju sa NATO-om”, rekao je O’Brajen novinarima u Vašingtonu.

O’Brajan je dodao da će američki državni sekretar tokom dvodnevnog sastanka ministara spoljnih poslova zemalja NATO-a, 28. i 29. novembra, u Briselu govoriti o porastu tenzija na Zapadnom Balkanu, prenose američki mediji.

Blinken će takođe predstavljati Sjedinjene Države na sastanku Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Skoplju, prenosi Sputnjik.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je tokom posete Prištini 20. novembra govorio o mogućnosti trajnijeg povećanja prisustva NATO-a na KiM i obećao da će zapadna vojna alijansa učiniti sve da održi mir u regionu Zapadnog Balkana, preneo je Tanjug.

(Tanjug / Politika)

KOMENTARI7 komentara

 1. Lela says:

  Kauboji bliži se kraj vašem teroru.

 2. VRSK says:

  Nato će da bude uhapšen i vojnici Nato-a će biti vezani za mostove i hangare kao u Bosni. A od šiptara neće ostati ni one njihove bele kapice k’o mačiće ćemo da ih podavimo u Jadransko more.

 3. zajko says:

  Blizi se kraj da,ali zato su spremni da povuku sve sa sobom u ambis

 4. milorad5 says:

  sve su ovo prazne pretnje da MI ne udarimo i opegalmo i proteramo albanske nelegalne mirgrante i pljačkaše..ništa oni ne mogu više sve im je vezano za rusiju...sledće god.ako BOG DA kosovo će biti očišćeno od albanske najezde i NATO šljama...to će biit uvod u nuklearni rat..

 5. Kosovac says:

  Znači, okupator ne želi nikakav haos na okupiranoj teritoriji. Dobro, i to nije loše, želi mir. Nažalost, nema nikog da mu kaže da ako želi mir na okupiranoj teritoriji, onda treba da obuzda svoje pse Šiptare. Da ih obuzda, a ne da ih podbada, da ih pujda na Srbe. ……………Ako NATO obuzda svoje pse, onda će i Srbi biti ono što su generacijama navikli da budu, raja. ……………I pod Tursko bi Srbi ostali da budu raja, da nije bilo ovako kako kaže pesma koju je zabeležio naš Veliki Srbin Vuk Karadžić: Tu srpski knezovi nisu radi kavzi, Nit’ su radi Turci izjelice, Al’ je rada sirotinja raja, Koja globa davati ne može, Ni trpiti Turskoga zuluma. …..Nažalost, ovde je ulogu Turskog zuluma sa velikim zadovoljstvom preuzeo NATO pakt, pa udara sa svojim psima Šiptarima pomnoženo sa multiplikatorom 2.

 6. Strsljen 21 says:

  Jedi stajsko djubrivo gnjido. Srbija od Milvokija do Tokija. Bezacete necete znati put kuda,sa nonicam u guzici.

  • Ricky says:

   Kome bre vi pretite, koji NATO, a vi kauboji preko bare,ratove dobijate i pobeđujete samo u Holivudskim filmovima.Zato ste i napravili taj zločinački Pakt, da bi drugi mogli za vas ratovati. Nijedan rat niste dobili, osim što ste istrebili goloruke Indijance. Bagra smrdljivi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *