AMERIKA PRETI: Rusija da povuče konvoj ili će snositi ozbiljne posledice

AMERIKA PRETI: Rusija da povuče konvoj ili će snositi ozbiljne posledice

22 avgusta 2014

Tan2014-8-22_1259552_3_620x0SAD su izrazile zabrinutost zbog prelaska ruskog humanitarnog konvoja u Ukrajinu i pozvale Moskvu da neodložno povuku svoju opremu i ljudstvo, saopštio je danas Pentagon.

„To što je učinila Rusija predstavlja kršenje ukrajinskog suvereniteta i teritorijalnog integriteta|, izjavio je na konferenciji za novinare pres sekretar Pentagona Džon Kirbi.

Kirbi je naglasio da Rusija „mora neodložno da povuče svoja vozila i osoblje sa ukrajinske teritorije“, prenela je agencija Rojters.

„Ukoliko se to ne desi, doći će do dodatnih posledica i izolacije“, upozorio je Kirbi.

DANAS SASTANAK SB UN ZBOG RUSKOG HUMANITARNOG KONVOJA

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, trebalo bi da održi danas vanredne konsultacije, pošto je Rusija poslala svoj humanitarni konvoj preko granice u Ukrajinu.Litvanija je zatražila da u 15 časova po lokalnom vremenu počne sastanak, na kom će se raspravljati o ulasku desetina kamiona s ruskom pomoći u Ukrajinu, što je ta zemlja opisala kao invaziju.

KOMENTARI12 komentara

 1. buchkalo says:

  Tresla se gora rodio se mish Ako gospoda iz brisela imaju muda nek udare ili nek se preklope sa tom pichkom i chute vishe

 2. jugoslav mitic says:

  fuck you,americke svinje.

 3. Rada says:

  Amerika...kakvi kreteni. Ko vise slusa vase lazi,prestanite da lajete bre. Iskreno se nadam brzoj propasti EU,stvarno su dosadni vise.

 4. ck says:

  Pa naravno da će napustiti tu oblast kada istovare i podele pomoć narodu. Strpite se malo. Strpljen spašen.

 5. Savle says:

  Konvoj prošao 16 kilomatara koje kontrolišu snage hunte bez ikakvih incidenata. Varovatno zahvaljujući prethodnom dogovoru šefaova administracija Vladimira Putina i Petra Porošenka – Sergeja Ivanova i Borisa Ložkina Snage Novorosije su od 20. juna do 15. avgusta od Ukrajinaca preotele: 65 tenkova T-64, 69 pešadijskih oklopnih vozila, 39 oklopnih transportera, 9 desantnih oklopnih vozila, 24 višecevna raketna bacača „Grad”, dva raketna bacača «Uragan», preko 40 različitih artiljerijskih samohotki, 32 minobacača od 82 mm... KONVOJ sa ruskom humanitarnom pomoći već je stigao u Lugansk. Prvih 70 kamiona već je rastovareno i počela je podela pomoći. Malo je reći da je Lugansk bele „kamaze” dočekao raširenih ruku. Jer, već tri nedelje nema ni vodu ni struju, a rusku, bratsku pomoć je dočekao – praznih ruku. A kijevska hunta je nastavila da granatira glavni grad Luganske Republike. Upravo u trenucima kada je počinjao rastovar prvih kamiona. Dve mine su eksplodirale nedaleko od jednog punkta za podelu pomoći. Zato hunta i jeste – hunta.

 6. Spasoje says:

  Ameri mogu da prete koliko hoće,jer su sve isprdili svojim lažima.potpaljivanju ratnih žarišta u svijetu.Htjeli su i Kini narediti,ali nisu uspjeli.Ona ih je odbila,pa sada misle da će i Rusiji.Car Putin zna šta čini.Kada se humanitarna i ostala pomoć isporuči braći Rusima,vratiće dio kamiona,a ameri će misliti da se konvoj vratio.To ti je viša politika.

 7. mirjana zeković says:

  Naša sveža sećanja na NATO agresiju ne daju nam pravo da zaboravimo ljude u humanitarnoj katastrofi.Svaki dan,svaki sat na čranici i iživljavanje Amerike su neoprostivi,licemerni.Putin je reagovao kao veliki državnik i slušao glas svog naroda.Neka ga Bog čuva.

 8. Ime nije vazno says:

  Samo neka prete, sve ce se to njima vratiti, cuva Bog Ruse verujem ja u to. Da vidis samo kako ce slatko biti kad rusi odluce da zatvore svoj vazdusni prostor za sve lanice EU i NATO, a to im predlazem da pod hitno urade.....

 9. Nenad says:

  Izgleda da velikim moralistima smeta kad neko šalhe pomoć kamionima sa hranom i odećom. Navikli sz da humanitarno intervenišu bombarderima.

 10. Milan says:

  Usli ipresli toliko kilometara sa tolikom pomoci. Pa jesu li ameri ludi da se Rusi sada vrate.

 11. draga says:

  Gospodja Merkel igra vrlo gadnu ulogu. Nemacka duva u istu tikvu sa amerikancima, pa zamislite?, traze da se humanitarni konvoj vrati. Zatim je otisla da da Porosenku podrsku. Bez grize savesti sto podrzava jednu stranu. Skupo ce ih kostati sve ovo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *