АМЕРИКА ПРЕТИ СРБИЈИ – ПАЛМЕР ДИРЕКТАН: „Могуће су и санкције ако…“

AMERIKA PRETI SRBIJI – PALMER DIREKTAN: „Moguće su i sankcije ako…“

2 novembra 2019

Amerika je zabrinuta zbog prisustva ruske vojne opreme na teritoriji Srbije i ukoliko zvanični Beograd reši da je kupi to bi bio rizik da mu se uvedu posebne sankcije, rekao je predstavnik državnog sekretara Sjedinjenih Država za Zapadni Balkan Metju Palmer.

„Postoji doza zabrinutosti zbog raspoređivanja ruske vojne opreme na teritoriji Srbije, ali i zbog mogućnosti da Srbija zahteva specifične ruske sisteme, što bi vodilo riziku da joj se uvedu posebne sankcije zbog kupovine ruske vojne opreme, ali se nadamo da su naši srpski partneri toga svesni i da će biti oprezni s takvim transakcijama“, prokomentarisao je Palmer nedavno održane vojne vežbe srpske i ruske vojske „Slovenski štit“, ali i prisustvo sistema S-400 u Beogradu.On je ocenio i da Amerika ima jako vojno partnerstvo sa Srbijom.

„Rekao bih čak da je najbolji vojni partner Srbije upravo Amerika, ali to ne znači da Srbija ne treba da sarađuje i sa Rusijom i da i sa Moskvom stvara vojno partnerstvo. Ipak, mi cenimo naš odnos sa Beogradom i mislimo da je naša vojna veza prepoznatljivija od bilo čega što Rusija radi na tom polju sa Srbijom“, naveo je Palmer u intervjuu za severnomakedonsku televiziju „Alsat“.

Na nedavno održanoj vojnoj vežbi Rusije i Srbije pod nazivom „Slovenski štit 2019“ u Batajnici, prvi put je van ruske teritorije bio raspoređen jedan od najjačih raketnih sistema S-400.

Pojedini mediji pišu da nije isključeno da vojno i državno rukovodstvo Srbije u narednim mesecima sa Moskvom povede pregovore o nabavci tog PVO sistema.

(Sputnjik)

KOMENTARI22 komentara

 1. dijagnoza hrvat says:

  HAHAHAHA, koja smejurija od lika, to ko da je onaj isfrustrirani KROmanjonac Jura iz Samobora :-)))

  • Za Srbiju says:

   I ja mislim da baš ovako ludači izgleda.

  • Beli Orao says:

   Kad ga vidim odmah mi se povraća a koja luda se udade za ovakog Klingona ???!!!

   • Velika Metla says:

    Ta koja se udala za ovu žaboliku kreaturu je bila na velikim mukama,nepodnošljivim,od međunožja svojega.

   • Cp6a says:

    Ha, ha, ha, "Klingon"! Ha, ha, ha...!!!!

 2. Guma says:

  Ovaj Palmer ne mora da se sminka za "noc vestica", jednom to majka radja!

  • Za Srbiju says:

   Hvala što si me nasmejao.

 3. persida says:

  Koji kreten od coveka, samo bolesna Amerikanka mogla je ovo roditi. Mars iz Srbije.

 4. Ja pametan, A ti? says:

  Tako je batice, Rusija će da skoka i amere i nato preko srpskog vazdušno zemnog prostora, Rusija će pobediti a srbija će opet da naebe brate. Trebaju nam sankcije da bi uz post došlo do vozdviženija Bogu i Ocu našem nebeskom. Ljubite i neprijatelje naše jer nas prolivanjem naše krvi uzdižu Bogu vječnom. Avaj njihov Palma je izrogačio oči jer priča ono što misli, zapravo kako su ga programirali i postavili u zombija. Vidi se da nema kontakt s mozgom.

  • Ranko says:

   Ovaj palmer to govori u svoje ime. Predsednik Tramp ga je sklonio kako piše u štampi. Sada se vidi i zašto

   • Velika Metla says:

    Tako je. Pa mu šlihtari od narko-dolara plaćaju avio-karte i dnevnice u stotinama hiljada dolara. Gotovi su.

 5. Miraš says:

  Grčka ima S-300 i njoj ne prete. Pravo pitanje je zašto Palmeru i onima koje on predstavlja smeta da nebo Srbije bude branjeno na najbolji mogući način. Šta on to želi unapred da spreči pretnjom o sankcijama? Da li ovo ih muči: Ako Srbija nabavi S-400 i zatim proglasi okupaciju KIM. ... Više od 80 pripadnika mirovne misije UN napustilo je 20.03. 2016. godine Zapadnu Saharu, a posle odluke marokanskih vlasti da protera tu misiju, u jeku sukoba sa svetskom organizacijom, tojest svi koji su tamo tada bili prisutni. Do sukoba između UN-a i Maroka došlo je nakon što je tadašnji generalni sekretar UN Ban Ki Mun nazvao "okupacijom" teritorijalni status Zapadne Sahare, a koju Maroko kontroliše od 1975. godine, i zatražio od svog specijalnog izaslanika Kristofera Rosa da pokuša da obnovi pregovore Maroka i Fronta Polisario, koji se bori za samostalnost te oblasti. UN je godinama nastojao da organizuje referendum o nezavisnosti Zapadne Sahare, koju je Maroko pripojio nakon što su se iz nje povukli Španci. Marokanske vlasti za Zapadnu Saharu predlažu veću autonomiju, dok se Front Polisario već decenijama bori za nezavisnost te bivše kolonije.

  • padre says:

   Jedini odgovor je, da jim zapravo smeta što Srbija postoji!

 6. Miraš says:

  Da smo na početku godine 1999 imali S-300, SAD i NATO ne bi se usudili da izvrše agresiju na Srbiju (SR Jugoslaviju), niti bi mogli da izvrše okupaciju KIM-a. ... Ako bi sada nabavili S-400 lakše bi sprečili pravljenje velike Albanije koje je u toku. Britanski ambasador se slika u Prištini ispred zastave Albanije, bez zastave tkzv. Kosova. Nakon pobede na izborima Aljbin Kurti 09.10.2019. je izjavio: "Ne mogu reći da nacionalno jedinstvo dešava se u EU. Tu se pridružujemo Dancima, Austrijancima i Špancima. Naš savez se mora dogoditi ovde". Nije tada osporio tezu Ukšina Hotija, koji kaže da je nacionalno ujedinjenje isto što i ujedinjenje u okviru EU, te da to ne isključuje jedno drugo, ali smatra da "Kosovo i Albanija treba da se integrišu u okviru federacije". Kao primer naveo je ujedinjenje dve Nemačke.

 7. Garo says:

  Mars iz Srbije dzukelo, mars !

 8. Za Srbiju says:

  Što je SAD zabrinuta, puca nam ona stvar. Marš iz Srbije, bre!!!

 9. Tomislav says:

  Palmeru, budalo, vi ste svoje odsvirali. Javi nam se kad uđete u Venecuelu i u bilo koju drugu zemlju koja je pod zaštitom Kine i Rusije! Koga vi još možete da ucenjujete, bitange dripačke?! I baba Kurana za vas je postala mislena imenica... Pukli ste šuftiguze ko trula bundeva kojom plašite decu na vaš satanski halovin! Nedostojni ste čak i našeg najdubljeg prezira. Toliko ste jadni i kukavni!

 10. Slobodan says:

  Buljavi...razmontiraj Bondstil pa se javi....

 11. Nićifor says:

  Amerika ne preti Srbiji, a ko je ovaj gospodin pročitajte u članku "Na vrh brda Palmer mrda", glavnog i odgovornog urednika Magazina Tabloid. Ovaj članak ne dolazi bez razloga. Ako ga objavi Informer bilo bi isuviše providno. Palmer se danas o nečem pita isto koliko i Madlen Olbrajt, njegova desna ruka. Ali za vlast u Srbiji on još uvek predstavlja nešto, kao što predstavlja i zamenikov zamenik Brajan Hojt Li, koga više niko nigde ne pominje, niti će ga skoro pominjati.

 12. milorad2 says:

  to je deep state izaslanik ali trampov izaslanik nije ništa rekao a mislim i da neće reči ništa.Ako ne ode na kosovo mafiji na noge, a ja mislim da je to upravo ono što neće da uradi, a ne kao ovaj sitan plaćenik što je išao da im grebe brabonjke jer je plaćen da to radi, to će biti vrlo jasna poruka.

 13. vanja says:

  Ova grdosija proba da obezbedi nebo iznad srpskih zemalja ... za Nato avijaciju.

 14. Djoka Brica says:

  Nas neinteresuje koga ste vi priznali mi samo znamo da je Kosovo u Srbiji. Amin Svim siptarima zelim marsh iz svete Srbije(ukljucujuci i KiM) !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *