АМЕРИКА ПРИПРЕМА НАРОД НА НАЈГОРЕ: Свет који је Запад градио се руши!

AMERIKA PRIPREMA NAROD NA NAJGORE: Svet koji je Zapad gradio se ruši!

19 marta 2023

Zbog konfrontacije Rusije i Zapada, na međunarodnoj političkoj sceni se dešavaju kardinalne promene koje dovode do razaranja unipolarnog svetskog poretka, izjavio je poznati izraelski vojno-politički stručnjak Jakov Kedmi.

On je uživo na Jutjub kanalu „Ničija zemlja Aleksandra Valdmana“ detaljno opisao kako je Rusija postigla postepeni kolaps hegemonije SAD a govorio je i o iznenadnoj pripremi Zapada za globalne promene.Ranije ni britansko izdanje The Spectator nije zanemarilo situaciju koja je nastala u svetu zbog ukrajinske krize. Konfrontacija između Rusije i Zapada je već u odlučujućoj fazi. O tome svedoče prilično gubitničke pozicije Zapada. Moskva je već počela da stvara veliki savez afričkih, latinoameričkih i azijskih zemalja.

Takve odluke postepeno dovode do promene svetskog poretka, primoravajući zapadne zemlje da se pripreme za globalne promene povezane sa slomom hegemonije SAD.

Prema mišljenju politikologa, zapadne zemlje su itekako svesne kakve se kardinalne promene dešavaju na plitičkoj sceni. Oni već pripremaju stanovništvo za nove realnosti, gde unipolarni svetski poredak više ne postoji. Rusija je zapravo postigla krah hegemonije Zapada, o čemu svedoče nedavni događaji u svetu.

„Svet koji je bio, koji je Zapad izgradio za sebe, već se srušio. Urušava se – a većina zemalja sveta, većina čovečanstva ne podržava njihovu politiku. Nasilno su naterali polovinu zemalja Evrope da ih prati“, objasnio je stručnjak.

Kedmi je izrazio uverenje da je iznenadna priprema Zapada za globalne promene najbolji pokazatelj da je Rusija počela da osvaja bezuslovnu pobedu u ovoj konfrontaciji. Sada se SAD i EU sve više suočavaju sa velikim brojem ozbiljnih ekonomskih i spoljnopolitičkih problema, nesposobne da se nose sa rešavanjem postavljenih zadataka.

(Politika)

KOMENTARI5 komentara

 1. LEON RADIC ZENICA BiH says:

  NASA NARODNA KAZE, MOZES RADITI STA HOCES,ALI NECES DOKLE HOCES.

 2. Zeka says:

  Voleo bih da je tako kao što govore u ovom tekstu. Jedva čekam da Amerika i Zapad propadnu, ali, za sada, mrka kapa u vezi sa tim. Svet svakako nije isti kao ranije kada su isključivo Amerikanci svima krojili kapu. Medjutim, njihov politički uticaj i dalje je prilično jak. Njihove antiruske rezolucije u UN usvajaju se glasovima većine država. U Savetu bezbednosti takodje i dalje imaju veći uticaj, što pokazuje zadnji slučaj kada je SB glasanjem odbio govor predstavnice Donjecke NR, na šta je Rusima preostalo samo da se ljute. Što se rata tiče, činjenica je da su ratna razaranja i ubijanja trenutno na prostoru stare Rusije, ne na američkom kontinentu. Ratuju dva slovenska, pravoslavna naroda, a ne Amerika i Kanada ili Nemačka i Bavarska. Borba brojeva ukupnog stanovništva tu nije od velike pomoći, jer je zapadnjački uticaj još uvek vidljiv tamo gde se odlučuje o svetskim pitanjima. Pri tome su i instrumenti medjunarodnog suda u njihovim rukama, što je očigledno posle licemerne odluke suda u Hagu da podigne optužnicu protiv Putina. Kao veliki protivnik varvarske zapadne politike smatram da postoji mogućnost da na kraju budu pobedjeni. Ali, to se nikako ne može postići ukoliko neprijatelja potcenjujemo. Još nije došao trenutak presudnog razaranja zapadnjačkog sistema i njihove udarne pesnice NATO.

 3. rade says:

  Ko drugom jamu kopa,sam u nju upada.

 4. Gagi says:

  Uskoro ce UN prestati da postoje. Povod za to ce biti, neka verovatno sramna odluka protiv Rusije. Sve te obavezujuce rezolucije ce zameniti supersonicno oruzje i ostali mnogo ubedljiviji argumenti. Centar za kontrolu i silovanje drugih naroda ce najzad izgubiti svoje siledjijsko dejstvo. Drzave okupljene oko organizacije BRIKS ce doneti svoja pravila medjusobnog uvazavanja i poslovanja. U UN ce ostati siledjijski gubitnici i njihove pudlice da kevcu.

 5. LEON RADIC ZENICA BiH says:

  RUSIJA I KINA ODARAJU GDJE JE ZA ZAPAD I TO PRIMARNO AMERIKANCE NAJSTETNIJE EKONOMSKIM ORUZJEM ZVANIM -DEDOLARIZACIJA -,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *