АМЕРИКА припрема нове базе да се супротстави Кини! ДОНЕТ ПЛАН И ЗА РУСИЈУ

АМЕРИКА припрема нове базе да се супротстави Кини! ДОНЕТ ПЛАН И ЗА РУСИЈУ

30 новембра 2021

Министарство одбране САД завршило је ревизију глобалног распоређивања америчких Оружаних снага започето у фебруару и као резултат тога намерава да јача војно обуздавање Русије у Европи, изјавила је в. д. заменика помоћника министра одбране САД за политичка питања Мара Карлин.Према њеним речима, завршен је преглед расподеле снага САД у свету. Она је подсетила да је председник Џозеф Бајден објавио 4.
фебруара ове године да ће министар одбране Лојд Остин спровести такву ревизију како би била усаглашена расподела америчких снага у иностранству у складу са руководством за националну одбрану америчког председника.

Након вишемесечне аналазе и тесне координације између ресора, председник Бајден је одобрио закључке и препоруке министра Остина, додала је Карлин.

Она је на брифингу у Пентагону представила главне резултате ревизије.

„Ревизија глобалног размештања у Европи јача кредибилно војно обуздавање руске агресије и омогућава НАТО снагама да делују ефикасније“, саопштила је Карлин.

Такође, навела је да ће САД проширити војно присуство и инфраструктуру у Аустралији и на тихоокеанским острвима као део стратегије за обуздавање Кине.

Пентагон ће се фокусирати на изградњу база на Гуаму и у Аустралији како би боље припремио америчку војску да се супротстави Кини, рекао је високи званичник америчког Министарства одбране.

Ревизија подразумева и наставак америчког учешћа у борби против ДАЕШ-а (терористичка организација забрањена у Русији) у Ираку и Сирији, као и јачање потенцијала снага америчких партнера, наводи се у саопштењу.

Русија је више пута саопштавала да не намерава да напада било кога и да су изјаве о „руској агресији“ изговор за размештање већег броја војне технике НАТО-а у близини руских граница.

KOMENTARI2 коментара

  1. padre says:

    I sve to zbog benzinske pumpe, koja glumi državu!

  2. milorad5 says:

    amerika je na izdisaju,finansijskom izdisaju,oni su već potrošili sve pare koje su mogli,pošto su mislili da će tako uspeti da održe status quo ali im nije uspelo isad im preti duboka katastrofalan finansijska kriza,a pošto ejtamo svew za apre i isključivo za pare,kada para nestane i oni će nestati.Iako zvuči paradoksalno oni će kao i svaka imperija čija je suština RELIGIJA propasti, kada padne i bog kome se klanjaju,a njihov bog je NOVAC, i novca više NEMA,mogu da lažu koliko hoće ali to ne menja tu činjenicu.Sada žive na papirićima i dokle će to moći tako je pitanje,ali neće još dugo,i8znenadjujuće je da sdu i ovoliko održavali i izdržavali,medjutim sve rezerve su opljačkane i više nema daljih mogućnosti mućkanja sa finansisjkim instrumentima,bez ozbiljnog udara na sosptvenu valutu i ekonomiju.Zato kovid i zato panika, da se odloži makar još malo kolaps bankrota koji bi nastupio bez medijske halabuke još prošle godine.Oni su već bankrot i pokušali su smanjenje potrošnje stanovništva i uvoza kroz lažni karantin i epidemiju,ali sada je i to istrošeno,mislim da će suskoro gradjani USA shvatiti da su opljačakani,kakav će to pad da bude,strahota.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u