АМЕРИКА припрема нове базе да се супротстави Кини! ДОНЕТ ПЛАН И ЗА РУСИЈУ

AMERIKA priprema nove baze da se suprotstavi Kini! DONET PLAN I ZA RUSIJU

30 novembra 2021

Ministarstvo odbrane SAD završilo je reviziju globalnog raspoređivanja američkih Oružanih snaga započeto u februaru i kao rezultat toga namerava da jača vojno obuzdavanje Rusije u Evropi, izjavila je v. d. zamenika pomoćnika ministra odbrane SAD za politička pitanja Mara Karlin.Prema njenim rečima, završen je pregled raspodele snaga SAD u svetu. Ona je podsetila da je predsednik Džozef Bajden objavio 4.
februara ove godine da će ministar odbrane Lojd Ostin sprovesti takvu reviziju kako bi bila usaglašena raspodela američkih snaga u inostranstvu u skladu sa rukovodstvom za nacionalnu odbranu američkog predsednika.

Nakon višemesečne analaze i tesne koordinacije između resora, predsednik Bajden je odobrio zaključke i preporuke ministra Ostina, dodala je Karlin.

Ona je na brifingu u Pentagonu predstavila glavne rezultate revizije.

„Revizija globalnog razmeštanja u Evropi jača kredibilno vojno obuzdavanje ruske agresije i omogućava NATO snagama da deluju efikasnije“, saopštila je Karlin.

Takođe, navela je da će SAD proširiti vojno prisustvo i infrastrukturu u Australiji i na tihookeanskim ostrvima kao deo strategije za obuzdavanje Kine.

Pentagon će se fokusirati na izgradnju baza na Guamu i u Australiji kako bi bolje pripremio američku vojsku da se suprotstavi Kini, rekao je visoki zvaničnik američkog Ministarstva odbrane.

Revizija podrazumeva i nastavak američkog učešća u borbi protiv DAEŠ-a (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) u Iraku i Siriji, kao i jačanje potencijala snaga američkih partnera, navodi se u saopštenju.

Rusija je više puta saopštavala da ne namerava da napada bilo koga i da su izjave o „ruskoj agresiji“ izgovor za razmeštanje većeg broja vojne tehnike NATO-a u blizini ruskih granica.

KOMENTARI2 komentara

  1. padre says:

    I sve to zbog benzinske pumpe, koja glumi državu!

  2. milorad5 says:

    amerika je na izdisaju,finansijskom izdisaju,oni su već potrošili sve pare koje su mogli,pošto su mislili da će tako uspeti da održe status quo ali im nije uspelo isad im preti duboka katastrofalan finansijska kriza,a pošto ejtamo svew za apre i isključivo za pare,kada para nestane i oni će nestati.Iako zvuči paradoksalno oni će kao i svaka imperija čija je suština RELIGIJA propasti, kada padne i bog kome se klanjaju,a njihov bog je NOVAC, i novca više NEMA,mogu da lažu koliko hoće ali to ne menja tu činjenicu.Sada žive na papirićima i dokle će to moći tako je pitanje,ali neće još dugo,i8znenadjujuće je da sdu i ovoliko održavali i izdržavali,medjutim sve rezerve su opljačkane i više nema daljih mogućnosti mućkanja sa finansisjkim instrumentima,bez ozbiljnog udara na sosptvenu valutu i ekonomiju.Zato kovid i zato panika, da se odloži makar još malo kolaps bankrota koji bi nastupio bez medijske halabuke još prošle godine.Oni su već bankrot i pokušali su smanjenje potrošnje stanovništva i uvoza kroz lažni karantin i epidemiju,ali sada je i to istrošeno,mislim da će suskoro gradjani USA shvatiti da su opljačakani,kakav će to pad da bude,strahota.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *