АМЕРИКА ПРОИЗВОДИ бомбардере који ће моћи да бомбардују Русију и Кину

AMERIKA PROIZVODI bombardere koji će moći da bombarduju Rusiju i Kinu

27 maja 2017

Kao što je i obećavao u izbornoj kampanji, Donald Tramp želi da povrati i osigura američku vojnu dominaciju.

Radi toga, Ratno vazduhoplovstvo SAD menja i važan segment svoje vazdušne strategije.

Pentagon je prvobitno planirao da kupi 80, najviše 100, novih strateških bombardera B-21 Raider Long-Range Strike Bomber (LRS-B). A sada želi da ih od nacionalne vojne industrije nabavi bezmalo dvostruko više.

Do 145!

Kako je objavio IHS Jane’s 360, do promene planova zato što je Pentagon već preispitao politiku nuklearnog obuzdavanja i nacionalnu vojnu strategiju. A Kongres SAD će uskoro obavestiti o izmenama koje predlaže i zatražiti da budu odobrene i – isfinansirane.

Navodno je glavni plod `preispitivanja` ovaj: Sjedinjene Države – da bi mogle da zastrašuju sve potencijalne protivnike i da ih `garantovano pobede` – moraju imati 150-160 strateških bombardera koji mogu da nose i nuklearne i obične superbombe.

Pentagon trenutno ima na raspolaganju `samo` 20 bombardera  B-2 Spirit. Plus još 20 zastarelih B-52 i B-1 koji će do 2045. biti potpuno izbačeni iz upotrebe.

Amerikanci su u februaru 2016-te pokazali „projektni izgled“ dalekoletnog perspektivnog bombardera B-21 LRS-B, nad kojim radi Northrop Grumman.

Pretpostavlja se da će LRS-B (B-21) – bez uzimanja goriva – moći da neprekidno leti više od 9.000 kilometara.

Ovo nije slučajno. U Pentagonu i Beloj kući žele da taj avion bude u stanju da bez sletanja i pomoći `letećih tenkera` može da stigne do bilo koje tačke na teritorijama Rusije i Kine.

KOMENTARI5 komentara

 1. goran says:

  A kad to planiraju, da ne propustimo?

  • Borna says:

   ne boj se tvoje prisustvo je z a g a r a n t o v a n o !!!kao i svakog drugog na ovoj tužnoj planeti.

 2. Petar says:

  Da, možda će moći da bombarduju Rusiju i Kinu ako one to dozvole. Kao što bi i sa ovim što sad imaju mogli da ih bombarduju kad bi one to dozvolile. Samo bacaju pare.

 3. Trifun says:

  Bwhaaa...oni ce kao nesmatano da lete i bombarduju Rusiju. Degenska prica za maloumnike. Par nuklearnih projektila blizu americke obale i sve je gotovo. Jos ako se Yellow Stone pogodi gdje treba, nema vise ni kontinenta a kamoli drzave...Koga ce oni da zastrasuju?? Bice unisteni dok uspiju da podignu sve te avione u vazduh.

 4. Pero Joksimovic says:

  Ameri baš uživaju u "trčanju bez gaća pred pijane svatove". Kuku svatovima od takve napasti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *