АМЕРИКА шаље 1.600 тенкова на границу са Русијом!

AMERIKA šalje 1.600 tenkova na granicu sa Rusijom!

19 decembra 2016

us-army-tanks-546

Pošto se pojavila vest da SAD vraća tenkove u Evropu, a s obzirom da je obznanjeno da je u pitanju cifra od 1.600 tenkova, definitivno je postalo jasno iz izjava visokih američkih zvaničnika da je u pitanju upozorenje Rusiji.

Sjedinjene Američke Države dopremaju 1.600 tenkova u skladište u Holandiji, kao deo ojačavanja evropskog sistema odbrane i demonstracije snage NATO saveza zbog navodne rastuće ruske agresije, piše britanski „Indipendent“.

Vojni zvaničnik Ben Hodžis rekao je da ne misli da se bliži napad Rusije i da je reč o merama opreza.

– Mislim da neće doći do napada, a najbolji način da se to izbegne je demonstracijom i pokazivanjem snage koju SAD poseduje – kaže Hodžis.

Američki Kongres je u decembru doneo Zakon o odbrani kako bi se ojačale evropske snage odbrane za 3,4 milijarde dolara, a u sklopu toga SAD planira ponovo da otvori ili uspostavi skladišta oružja u Holandiji, Poljskoj, Belgiji, kao i na dva mestu u Nemačkoj.

Kako piše „Indipendent“, nova administracija Donalda Trampa navela je da će poboljšati odnose sa Rusijom, ali nisu komentarisali da li će menjati plan o dopremanju oružja u Evropu. Američki i holandski zvaničnici su naveli da se skladišta ne nalaze na granici NATO-a sa Rusijom, jer bi to bilo protivno dogovoru s bivšim Sovjetskim Savezom.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Vesko says:

    Zgazice ih sve do jednoga! Nema nazad za zapadne genocidne hijene! Ima da plate za sve.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *