АМЕРИКА ШАЉЕ БРОДОВЕ У ЦРНО МОРЕ – ДА ЛЕ ЈЕ ОВО ОТВОРЕНА ПРЕТЊА РУСИЈИ?

AMERIKA ŠALJE BRODOVE U CRNO MORE – DA LE JE OVO OTVORENA PRETNJA RUSIJI?

9 aprila 2021

Amerika bi zbog „porasta aktivnosti Rusije“ u blizini granica Ukrajine mogla da uputi vojne brodove u Crno more, objavio je američki TV kanal Si-En-En pozivajući se na vojne izvore, a prenosi RIA.

Kako je naveo sagovornik televizije, takva odluka se razmatra i mogla bi da bude doneta kao znak podrške Ukrajini, ali i kao poseban signal Moskvi.SAD su dužne da, u skladu sa Konvencijom iz Montrea, 14 dana ranije obaveste o kretanju brodova ka Crnom moru, ali da li je to već učinjen nije poznato.

Međutim, Pentagon nije komentarisao ove medijske izveštaje o mogućem otpremanju brodova u Crno more.

„Nemamo ništa da vam kažemo (po tom pitanju)“, rekao je portparol Pentagona za RIA Novosti.

Podsetimo, vrhovni komandant ukrajinske vojske Ruslan Homčak ranije je izneo tvrdnju da Rusija navodno postepeno nagomilava snage na granici sa Ukrajinom, čime ugrožava njenu vojnu bezbednost.

Tim povodom portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs je nedavno izjavio da je Vašington zatražio objašnjenje od Moskve u vezi sa eskalacijom „ruske agresije“ i premeštanjem ruskih trupa u blizini granica Ukrajine.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odgovorio je da premeštanje ruske vojske na teritoriji Rusije ne bi trebalo da brine druge države, jer ih ni na koji način ne ugrožava.

Situacija u Donbasu zaoštrila se krajem februara. U regionu se praktično svaki dan beleži razmena vatre, uključujući uz upotrebu minobacača i bacača granata. Strane se međusobno optužuju za pogoršanje situacije.

KOMENTARI4 komentara

 1. M says:

  Kad neki od kapetana poslanih USA brodova u Crno more,više ne budu mogli samosavladavat revolt što su odabrani-poslani da glume glinene golubove,i od bijesa ispali rakete i na Rusko tlo,npr.na Rostov ili možda Moskvu,bit će interesantno gledati daljnji razvoj događaja!Ne samo meni i Rusiji,nego i USA!😏😄🥶

 2. persida says:

  Glineni golubovi, a glume kako plivaju.

 3. miliorad5 says:

  nema šta rat samo što nije počeo tamo.Neće oni čekati 1.maj ima da krene to sada samo od sebeJa samo gledam i očekujem maltene iz sata u sat da dodje do nekog sukoba tamo a to će automatski da izazove opšti haos duž čitave ruske zapadne granice.Taj požar sukoba nema šanse da ostane ograničen na c.more ili ukrajinu ,to će buknuti odmah SVUDA.NATO je spreman za napad, ne onako kako su mislili i želeli, ali je očigledno,REŠENI su da udare SADA.

 4. test01 says:

  Crno more je Ruska bara - opet cackate mecku gde ne treba (mada se pokazalo da mozete posto Rusija veruje svojim "partnerima"..). U svakom slucaju Crno more (pa i mnogo sire) je pokriveno sa raketama na Krimu pa ko voli nek izvoli...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *