АМЕРИКА САОПШТИЛА: Спремни смо за рат!

AMERIKA SAOPŠTILA: Spremni smo za rat!

18 septembra 2019

Potpredsednik SAD Majk Pompeo izjavio je da je američka vojska spremna da odgovori na napade na saudijske naftne objekte.

„Nakon neisprovociranog napada ovog vikenda na niz naftnih objekata u Saudijskoj Arabiji uveravam vas da smo mi spremni (za vojnu reakciju)“, rekao je Pens, govoreći u ekspertskom centru „Heritidž fondejšn“ u Vašingtonu.On je naglasio da će SAD zaštititi sebe i saveznike u Persijskom zalivu, dok će napad na saveznike Amerikanaca i svetske isporuke nafte doživeti neuspeh.

Po njegovim rečima, Vašington „proučava sve informacije“.

„Mi se konsultujemo sa saveznicima i predsednik će odrediti kakve akcije je najbolje preduzeti u narednim danima“, dodao je Pens.

Potpredsednik je naglasio da ako je Iran izveo ovaj napad kako bi izvršio pritisak na predsednika Donalda Trampa i kako bi ga naterao da se povuče, on će pretrpeti neuspeh.

„Amerika je spremna da zaštiti svoje interese“, izjavio je Pens.

On je ponovio da su SAD „spremne za rat“, kako se ranije izrazio Tramp.

Pens je uverio da za vreme adminsitracije Trampa SAD „čuvaju dominaciju u energetici, nastaviće tendenciju postizanja energetske nezavisnosti i preduzeti sve potrebne mere“ za zaštitu SAD, američkih vojnika i saveznika u zalivu.Potpredsednik je saopštio da je u Saudijsku Arabiju odleteo državni sekretar Majk Pompeo kako bi razgovarali o napadu na naftnu infrastrukturu Kraljevine.

O putu Pompea Rijad je saopštio ranije, ali tačno vreme nije otkriveno.

KOMENTARIJedan komentar

  1. A akoM says:

    Pa,USA je u neprestanom ratu već desetljećima,trenira!Hoće reći da su spremni i za Veliki Rat,i za to se već pripremaju desetljećima! Sam ne znam dal' su spremni i za Atomski rat,ograničeni ili totalnu!?!Al,čini mi se da će mo i to vidjeti!?!A i oni!?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *