АМЕРИКА СЕ 40 ГОДИНА ТРУДИЛА ДА ОПКОЛИ РУСИЈУ: Путин на време спасао земљу, а онда стратешким потезом матирао САД

AMERIKA SE 40 GODINA TRUDILA DA OPKOLI RUSIJU: Putin na vreme spasao zemlju, a onda strateškim potezom matirao SAD

17 jula 2020

SAD su se 40 godina trudile da ne dozvole da se Rusija vrati na Bliski istoik, saopštio je pomoćnik državnog sekretara SAD za poslove Bliskog istoka Dejvid Šenker.

Međutim, napori SAD su doživeli neuspeh. Na internet-seminaru nemačke Maršalove fondacije u Vašingtonu, Šenker je izjavio da je „prava strateška greška“ prošlog predsednika SAD Baraka Obame „radostan doček Rusije u Siriji“.



„Stub američke politike tokom 40 godina je u osnovi bila želja da se Rusi drže što dalje od Bliskog istoka“, rekao je Šenker.

Šenker je naglasio da je Vašington očekivao da će se Rusija zaglibiti u Siriji. Međutim, to se nije desilo.

„Mislili smo, nadali smo se, da će u Siriji doživeti krah… Međutim, Rusija je faktički spasila Asadov režim“, rekao je diplomata.

Podsetimo, Rusija je krajem 2015. godine poslala avijaciju u Siriju na poziv legitimnog predsednika Bašara Asada. Time je preokrenut tok rata u Siriji: uništen je ogroman broj terorista i njihove infrastrukture, a deo njih je potisnut; veći deo zemlje je oslobođen i vraćen pod kontrolu vlasti u Damasku, a takođe obesmišljen je i američki plan o svrgavanju Asada sa vlasti.

KOMENTARI



2 komentara

  1. herr Udo Kurtzmeister says:

    Cekaju se prokaubojski botovi da negiraju ovog Senkera :-)))

  2. milorad2 says:

    meni ni dan daanas nije jasno zašto je obama dobio nobela za mir.Pa taj je KRVAV od glave do pete a ne samo ruke.Njega čak i nostrdamus JASNO obeležava u prorčanstvu,kao "krvavog crnca, plod slamnjače bez časti stida".E baš taj "radostan" doček rusa u sriji je bila podla radost prefriganog spletkaroša koji se nada oda je uvukao rusiju u zamku-dobro su se oni pripremili i dobro su naoružali plaćenike, muslimanske fanatike i gotovo svu zlu legiju koju su mogli da pokupe i dovedu tamo.Jedni što su se prevarili u vezi toga ŠTA će rusija da uradi.Mislim a su se zaledili kada su shvatili sa koliko malim snagam su rusi razbili jednu čitavu armiju od nekih 300000 boraca, dobro naoružanu i dobro logistički i komandno organizovanu.Zaprepašćujuće je šta su oni sve tu dovukli u potpunoj tišini neometano od UN,i ostalih svetskih "mirovnih " org.(helsinški odbor, oebs,lekari bez granica, nobel fondacija i sva ta papazjanija zapadnih špijuna koji glume mirotvorce).osim toga i sirijska armija se preporodila jer su ih rusi snabdeli i naučili kako se tamani plaćenička gamad rusi imaju zaista zavidno iskustvi u tome.E sad ke ostao još idlib i psole toga sirja je stablizovana, uskoro će amerikanci da beže punom brzinom sa sirijskih naftnih polja i preko granice u irak , gde ih čekaju "prijateljski" raspoloženi kurdi koje su izdali i predali na milost i nemilost turskoj armiji:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *