АМЕРИКА СЕ ДЕФИНИТИВНО СПРЕМА ЗА РАТ: САД припремају терен за обавезну регрутацију свих од 18 до 26 година

AMERIKA SE DEFINITIVNO SPREMA ZA RAT: SAD pripremaju teren za obaveznu regrutaciju svih od 18 do 26 godina

18 juna 2024

Predstavnički dom doneo je odluku o automatskom upisivanju svih osamnaestogodišnjaka u bazu podataka za regrutaciju.

Predstavnički dom Sjedinjenih Američkih Država doneo je odluku da se svi muškarci starosti od 18 do 26 godina automatski registruju za regrutaciju.Posle više od pola veka, svi državljani SAD muškog pola, ukoliko to odobri i Senat, biće u obavezi da se registruju za regrutaciju čim napune 18 godina, dok neispunjavanje ove obaveze povlači i krivičnu odgovornost. Oni, nakon registracije, ulaze u bazu podataka koja se koristi u hitnim slučajevima, odnosno, slučajevima mobilizacije.

„Korišćenjem dostupnih federalnih baza podataka, moći ćemo da registrujemo sve potrebne pojedince i tako pomognemo da se osigura da svaka buduća regrutacija bude fer i pravična“, rekla je članica Predstavničkog doma Kristi Hulahan tokom prošlomesečne debate, a prenosi „Difenz njuz“.

Ona dodaje da ovakva odluka dovodi do toga da se novac umesto ka reklamnim kampanjama posvećenim regrutaciji, usmeri ka pojačavanju spremnosti za mobilizaciju.

Sistem se nije koristio u tu svrhu 52 godine, ali, je očigledno ponovo na snazi, budući da se povećao broj pojedinaca koji preskaču regrutaciju.

Odluka je doneta na osnovu Zakona o ovlašćenju za nacionalnu odbranu (NDAA), koji utvrđuje vojne i nacionalne bezbednosne prioritete američke vlade u narednoj fiskalnoj godini.

(rt.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. milorad5 says:

  samo nuklearno i to što pre....oni se tresu od straha jer znaju da ne mogu da pariraju rusima u ovom momentu...strah je opasan kod hijena jer donose ludačke i uvek besne odluke u takvim situacijama,a besan ker samo može da se položi vodoravno to je jedini lek nema njima spasa...kilinički su mrtvi,vidi se, kad imaju zombi predsednika,to je onda i zombi država...

 2. milorad5 says:

  zavisi koliko dugo će oni još moći da glume federaciju,biće tu zabavnih kombinacija..."bajden" daje državljanastvo ad hoc za pola miliona ilegalaca pred same izbore da pojača bazu demokratskih glasača ali isto tako ti migranti automatski ulaze u regrutni spisak:)...lukav plan ako USA prežive neustavni,pokvareni protuzakoniti plan demokrata,nezakonit predsednički DEKRET potpisan rukom mrtvog čoveka...mislim da im to neće proći bez ozbiljne možda i nasilne rakcije opozicije koja se već ozbiljno oformila, pogotovo ako "pobede":)..mislim da bi za obamu,pelosi.kamalu,hilari i ostale močvarne pacove bilo bolje da IZGUBE izbore,možda i prežive...

 3. rade says:

  Oni se spremaju za gradjanski rat,a ne za rat protiv Rusije.

  • Pravda says:

   samo naivni to ne vide.

  • Željko says:

   @rade 05.11.2024. "izbori" u/kod "velikog brata", rano jutro 06.11.2024., po našem vremenu" oba "kandidata" će da proglase "pobjedu" i da pozovu svoje, odlično naoružane glasače posebno republikanci, da ne prihvate i da se bore protiv oni će reći još jedne krađe, par mrtvih sa obje strane i Civil War No.2 is ready!

 4. Gagi says:

  Uvek je ista prica u celoj istoriji. Oni koji su enormno bogati, njima narod nesto i nije neophodan. Iz svakog istorijskog ratnog sukoba su izlazili neokrnjeni i veliki pobednici, valjda zbog toga sto su pobili toliki narod. Nikada se u ratnim sukobima nisu rusili zamkovi povlascene "elite", danas ih imamo bezbroj iz prethodnih vekova. Rusile su se sirotinjske kuce i ubijala su se tudja deca. Ta istorijska monstruoznost je i danas aktuelna, nikada ta nit nije bila prekinuta, ona se osvezena i ojacana uvek vraca u istom obliku. Da pogledamo nasu nesrecu i pogibelj, nas narod je tesko stradao i ostao bez svojih zivota i domova. Zivot ide "dalje" kao da se nista nije desilo, oni koji su izgubili najrodjenije neka tuguju i rade sta hoce - njihova stvar. Svi oni koji su trebali da brane nas narod, a nisu ga odbranili zbog raznih njihovih okolnosti, danas uzivaju svoj "pobednicki" zivot uz nesebicnu narodnu apanazu. Apsurd do apsurda, prevara do prevare. Uopste nije nemoguce da se narod bije i privodi na novu ratnu klanicu kao danas u Ukrajini a nekada na Sremskom frontu. Resili su vlasnici nasih zivota da ponovo izginemo, tu dileme danas nema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *