АМЕРИКА СЕ ИЗЈАСНИЛА У ВЕЗИ ИНТЕРВЕНЦИЈЕ У ВЕНЕЦУЕЛИ

AMERIKA SE IZJASNILA U VEZI INTERVENCIJE U VENECUELI

1 maja 2019

SAD mogu inicirati vojnu operaciju u Venecueli, ako to bude bilo potrebno, rekao je državni sekretar SAD Majk Pompeo u intervjuu za „Foks biznis“.

„Predsednik je potpuno jasno i dosledno rekao: vojne akcije su moguće. Ako to bude potrebno, SAD će to uraditi“, rekao je Pompeo, naglasivši da Vašington pokušava da uradi sve moguće kako bi se izbeglo nasilje.„Mi bismo više voleli miran prelazak vlasti, kada bi Maduro otišao sa vlasti i bili održani novi izbori“, dodao je on.

Pompeo je ukazao da bi hapšenje opozicionog lidera Huana Gvaida „značajno eskaliralo“ situaciju i nateralo SAD da reaguju.

Ranije je Pompeo u intervjuu Si-En-Enu saopštio da su ruske vlasti navodno nagovorile Madura da ne napušta zemlju. Po njegovim rečima, rukovodstvo SAD poseduje informacije da se predsednik Venecuele priprema da pobegne na Kubu. Kao odgovor na to, Maduro je optužio državnog sekretara da je neozbiljan.

U Karakasu i drugim gradovima u Venecueli juče su održani antivladini protesti, koji su započeli pošto je grupa vojnika stala na stranu Huana Gvaida, opozicionog lidera kog podržava Vašington.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    Američki fašisti hoće naftu! Boli njih vršnjak za narod Venecuele! Ista situacija kao i u Iraku,i Libiji,a i u pokušaju u Siriji,gde su dobili po lajavoj labrnji!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *