АМЕРИKА СЕ НАОШТРАВА! Шаљу велике војне трупе у Украјину, стижу војници елитних ваздушно-десантних дивизија

AMERIKA SE NAOŠTRAVA! Šalju velike vojne trupe u Ukrajinu, stižu vojnici elitnih vazdušno-desantnih divizija

28 januara 2022

Okosnicu američkih snaga koje se pripremaju za odlazak u Evropu čine elitne vazdušno-desantne jedinice, saopštio je portparol Pentagona Džon Kirbi.

– Danas mogu da kažem da te snage uključuju jedinice 82. vazdušno-desantne divizije, 18. vazdušno-desantnog korpusa i 101. vazdušno-desantne divizije, otkrio je Kirbi tokom brifinga.S tim u vezi, pomenuo je i vojsku četvrte pešadijske jedinice, dodajući da ne planira da otkrije kompletan spisak Pentagona.

Sjedinjene Američke Države su, podsećanja radi, u ponedeljak povećale borbenu gotovost trupa u zemlji i inostranstvu zbog situacije oko Ukrajine. Portparol Pentagona Džon Kirbi saopštio je da je Pentagon doveo oko 8,5 hiljada vojnika u SAD u stanje povećane gotovosti za prebacivanje u Evropu. Prema njegovim rečima, još nije doneta odluke o njihovom slanju.

O isporukama oružja Kijevu

On je na brifingu napomenuo da je Vašington u stalnom kontaktu sa Kijevom oko toga kakva tačna vojna pomoć mu je potrebna. S tim u vezi, istakao je da američke vlasti razmatraju opcije za ubrzanu isporuku oružja Ukrajini.

Portparol je saopštio je da SAD počinju sa isporukom novog paketa vojne pomoći Ukrajini, koja uključuje i ubojito oružje.

Prema njegovim rečima, Amerika se sprema da pošalje odbrambeno i ofanzivno oružje Ukrajini u okviru sledećeg paketa vojne pomoći Kijevu.

– Na početku smo isporuka potpuno novog paketa pomoći, rekao je Kirbi novinarima.

Međutim, on nije precizirao o kom se tačno oružju radi.

Američka misija u Ukrajini nastavlja sa radom

Otprilike 200 pripadnika nacionalne garde američke države Floride nastavlja svoju misiju instruktora i savetnika u Ukrajini, nije doneta odluka o njihovom povlačenju, napomenuo je Kirbi.

– U ovom trenutku nije bilo odluka o promeni njihove misije ili statusa, kao ni njihove lokacije u Ukrajini. Pripadnici Nacionalne garde Floride su i dalje tamo, izjavio je portparol, dajući do znanja da je bezbednost vojske prioritet za Pentagon i u da slučaju zaoštravanja situacije ona može biti brzo povučena.Kako kaže, Pentagon primećuje gomilanje ruskih vojnih snaga duž granica sa Ukrajinom i Belorusijom. On tvrdi da je Pentagon u poslednja 24 časa registrovao dolazak novih vojnih jedinica u taj region.

Podsetimo, Sjedinjene Američke Države su tokom proteklih dana poslale u Ukrajinu tri partije pomoći, teške gotovo 300 tona.

Američki mediji u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog povećanja „agresivnih dejstava“ Rusije na granici sa Ukrajinom. Sa svoje strane, portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov rekao je da Rusija premešta trupe u okviru svoje teritorije i po svom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikoga ne ugrožava i nikoga ne treba da brine.

KOMENTARI7 komentara

 1. Ovcoizovani says:

  Hitler ne spava malo se povampirio?

 2. Srbski Vitez says:

  Ovi američki skotovi neće stići ni da pobegnu! Takođe, neće znati ni šta ih je snašlo kad ih dohvati ruski vojni tornado! Ostaviće svoje zlikovačke koske na tlu svete ruske slovenske zemlje!!! Žao mi je samo običnih ljudi...takozvanih ukrajinskih vojnika gurnutih mimo svoje volje u rat protiv slovenske ruske braće!!! Ipak, nikako mi nije jasno da ti tzv. obični Ukrajinci pravoslavci ne shvataju da će SAD-istički zlikovci ratovati protiv Rusa do poslednjeg Ukrajinca!!!?

  • milorad5 says:

   pa mislim da će se masovno predavati čim kola krenu nizbrdo,zato ovi i šalju pešadiju da bi ih sprečili da urade to,shvatili su da je ukrajinska armija trula od vrha do dna i sada će ovi padobranci da glume vojnu policiju za kijevsku mafiju,nisu ih baš usrećili jer sam ubedjena da će ih malo preživeti ako zaista zagusti tamo.

  • Zoran says:

   Sve mi s ecini da ce Rusiju da osude svi ako udje u Ukrajinu.

   • Ovcoizovani covid idioti says:

    Pa sta ako je "svi" osude ???

 3. Gospodi Pomiluj says:

  Hitlerova duša ne spava, povampirila se u američkom kongresu. Knez tame vlada iz vazduha kroz sinove nepokornosti Bogu. Stradaće preko milion američkih melezana, pola miliona ukrajinaca i preko milion i po rusa isto kao u vreme staljina. Dobar prinos ljudskog mesa i krvi u žrtvi za Sotonu.

  • Doktor says:

   Imaš neki dobar američki digitron marke "Nostradamus"?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *