АМЕРИКА СЕ ПРЕДАЈЕ – ПОБЕДА РУСИЈЕ: На помолу америчко укидање санкција Русији!

AMERIKA SE PREDAJE – POBEDA RUSIJE: Na pomolu američko ukidanje sankcija Rusiji!

18 jula 2016

CaptionKerry Lavrov Putin 324Pošto je SAD potrebna saradnja sa Moskvom u rešavanju sirijske krize, Vašington će morati da pravi ustupke koji će u perspektivi dovesti do ukidanja sankcija, piše „Volstrit džurnal“.

Državni sekretar SAD Džon Keri je čest gost u Moskvi i sve češće pokazuje spremnost za saradnju. Kako su saopštili mediji, tokom svoje poslednje posete Keri je predložio Rusiji ideju stvaranja zajedničke američko-ruske grupe za razmenu operativnih i obaveštajnih informacija i sinhronizaciju akcija protiv terorista, navodi američki list.

Međutim, Moskvu, čini se, ne interesuje mnogo ovakav predlog, jer zajedničko učešće u mirovnom procesu podrazumeva partnerski odnos dveju zemalja, a znači da ne može biti realizovano u uslovima antiruskih sankcija. Potpuno je moguće da će SAD uskoro biti spremne da ukinu sankcije u zamenu za zajednički plan o Siriji, piše autor članka.

Rusija ima sve razloge za optimizam po ovom pitanju, jer je stav Vašingtona u poslednje vreme postao prilično savitljiv. Samo pre godinu dana SAD su izričito odbacivale svaku ideju saradnje sa Rusijom u bliskoistočnom konfliktu. Ipak, od tada se mnogo promenilo — rusko učešće u rešavanju krize pokazalo se efikasnim i Vašington je shvatio svoju nemoć u ovoj krizi, naglasio je list.

Osim toga, jedinstvo EU po pitanju očuvanja sankcija se raspada, posebno od kada su SAD skoncentrisale svoju pažnju na Siriju, ostavivši Nemačkoj rešenje ukrajinske krize. Na ovaj način, Moskva ima razlog da veruje da će ruska pomoć u rešavanju krize na Bliskom istoku uticati na stav kako Vašingtona, tako i Berlina, zaključuje autor članka.

Ranije je saopšteno da je dvodnevna poseta Džona Kerija Moskvi tokom koje se sastao sa predsednikom Vladimirom Putinom i šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom bila produktivna. Strane su dogovorile korake za prekid vatre i stvaranje uslova za političku tranziciju u Siriji.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI9 komentara

 1. Mika gnjavator says:

  Amerikanci uveli sankcije i učiniće uslugu Rusima da ih ukinu, ako Rusi prepuste pola Sirije Americi da bi tamo mogao proći katarski gasovod, protiv čega se Sirija borila za račun Rusije? Koga Rusi farbaju? Pukli su na sankcijama i prodaju Siriju za ukidanje sankcija. A onda će dobiti hibridne sankcije kada proradi katarski gasovod. Neće ni Iran zaostajati. Ameri će onda usloviti Iran da se odrekne polusavezništva sa Rusijom radi prošireanja svog tržišta nafte. Smatram da je naslov "Amerika se predaje" izmislio neki antiruski idiot. Pa nisu Rusi toliko blesavi.

 2. Miraš says:

  Ne verujem da će Rusi izdati Siriju. Ako od ovoga uopšte nešto bude to je samo cena za Amerikance da se časnog obraza povuku iz Sirije. Zanimljivo je koliko politika može da menja svet. Kako se osećaju političari iz zemalja Evropske unije i kao oni vide dalje sprovodjenje svojih antiruskih sankcija kad dobiju vest sa ovakvim nagoveštajima?

  • Miraš says:

   Ispravka...kaKo oni vide...

 3. Sančo Pansa says:

  Ameri nepovratno tonu i po ranije stčenoj inerciji melju i uništavaju sve i svakoga, ali su onemoćali...Nastoje napraviti pukotinu u rusko kineskom odnosu, zagrabiti dio od Sirije, nanovo urušiti i potčiniti Evropu kao što je bilo nakon Drugog Velikog rata, ali nema od toga ništa...Rusija će da uveže i usvoji za 3-4 godina kontinentalni dio Zapadne i Južne Evrope kroz razne trgovinske saveze, a sa Amerima će ostati Poljaci, i tri Pribaltičke livade, Rumunija, Albanija i Rvatska...

  • Baja says:

   Ifff pameti ti velike. Glup gluplji

   • Sančo Pansa says:

    ŠTAAAA...:))) axxaaaxaa ovo ti je komentar - ugursuze?!:)

 4. Baja says:

  Amerika se predaje pobeda rusije O zemljo profundaj se....

 5. milutin says:

  NIKAD NE VERUJ JAVNO IZNESENIM IZJAVAMA POLITICARA BEZ OBZIRA ODAKLE POTICU. TO SU CESTO KAMELEONI KOJI SE TRUDE KO ĆE KOGA USPESNIJE OBMANUTI DA BI ISTERAO SPOJE!Ž ALOSNO JE ŠTO TIME ISTOVREMENO OBMANJUJU I SOPSTVENI NAROD.

 6. Baja says:

  Militine a da ti ubacis koje malo slovo aaaaa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *