АМЕРИКА СЕ СПРЕМА ЗА НАПАД НА ВЕНЕЦУЕЛУ!? Два потеза који то најављују

AMERIKA SE SPREMA ZA NAPAD NA VENECUELU!? Dva poteza koji to najavljuju

1 maja 2019

Američki predsednik Donald Tramp upozorio je Kubu da će uvesti nove sankcije toj zemlji ako kubanski vojnici odmah ne obustave, kako kaže, vojne operacije u Venecueli.

– Ako kubanska vojska i milicija odmah ne obustave vojne i druge operacije u cilju izazivanja smrti i rušenja ustava Venecuele, Kubi će biti uveden potpuni embargo, zajedno sa najvišim sankcijama – napisao je Tramp na Tviteru.On je dodao da se nada da će se kubanski vojnici odmah i mirno vratiti na svoje ostrvo.

Americki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton je je ranije danas optužio Kubu da kontroliše aktuelnu vlast u Venecueli.

HITNA ZABRANA LETOVA IZNAD VENECUELE

Uprava civilne avijacije SAD (FAA) zabranila je američkim kompanijama da lete iznad venecuele zbog „političke nestabilnosti i napetosti“ i naložila im da napuste Venecuelu u narednih 48 sata, navodi se na sajtu FAA.

– Svi letovi u vazdušnom prostoru Venecuele na visini ispod 8000 metara su zabranjeni do posebnog ukaza, zbog porasta političke nestabilnosti i napetosti u Venecueli – navodi se u dokumentu.

Saopšteno je i da „lica koja se nalaze na teritoriji i u vazdušnom prostoru Venecuele najoperativnije mogu da napuste teritoriju i vazdušni prostor Venecuele u narednih 48 sati, od trenutka kada je to upozorenje objavljeno, ako pilot odredi da let može biti bezbedan“.

Upozorenje se odnosi na sve aviokompanije koje su registrovane u SAD.

U Karakasu i drugim gradovima u Venecueli juče su održani antivladini protesti koji su započeli nakon što je grupa vojnika stala na stranu Huana Gvaida, opozicionog lidera kog podržava Vašington.

KOMENTARI7 komentara

 1. padre says:

  Izgleda da Kubanci nisu baš uspešni, barem što se tiče izazivanja smrti!A što se tiče ustava Venecule, čisto sumnjam, da Tramp zna, kakav je, jer mu ni njhov nije baš jasan, jer ne voli da čita!

 2. milorad2 says:

  hm, možda su i ludi da tako nešto urade,ovaj patetičan pokušaj državnog udara je možda predtekst vojnih kombinacija ali mislim da se neće usudutu.više je ovo izgovor za kubu rusiju itd. ali i tu su se prenapregli.Ako zaista pokušaju nešto sa kubom posejdoni su im već rasporedjeni duž glavnih luka i vojnih baza na atlantiku, i verovatno će biti i upotrebljeni, nova kubanska kriza će značiti odmah momentalni nuklearni rat,možda oigeaničen a možda i ne.Mislim da je USA hunta prešla sve crte i granice i da tu više nema mesta iluzijama, neka napadnu ako smeju, na kraju krajveva ovo mora da se reši nekako.Izbor je njihov.

  • E.Lirsch says:

   ...Usudice se...Jos kako. Venecuela ce doziveti sudbinu Sirije i Asada. Samo sto ce umesto Turske i Izraela bombardovati i PLJACKATI Brazil, Kolumbija i ostali vazali. Kad zagusti podviju rep i Rusija i Kina.

   • Željko says:

    @E.Lirsch Realan, logičan i korektan komentar vam je i istinit!

  • Pera says:

   Kakva usa hunta ? Ameriku su stvorili, organizovali i vode je jevreji cionisti ! Kakvi amerikanci ? Pa to su zombovi ili topovsko meso uz sve ostale satanisticke nato narode !

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Sve što može da se desi jeste Madurova šaka u Trumpovu bradicu !

  • Željko says:

   @živoder iz Oseka i Ovčare A što vi osobno niste bili tako "jaki i odlučni" na sutrašnji dan prije 24 godine u Hrvatskoj? Nego pobjegli kao ludi ispred HV!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *