АМЕРИКА СЕ ТРЕСЕ ОД СТРАХА: Русија добија преко 40 нових суперракета које гарантовано пробијају америчку ПРО

AMERIKA SE TRESE OD STRAHA: Rusija dobija preko 40 novih superraketa koje garantovano probijaju američku PRO

16 juna 2015

5203205Nuklearne snage RF dobiće ove godine više od 40 novih interkontinentalnih balističkih raketa, izjavio je predsednik RF Vladimir Putin.

„Te raketa će biti sposobne da probijaju bilo koje, čak i tehnički najsavršenije sisteme protivraketne odbrane“ – rekao je Putin na ceremoniji otvaranja foruma „Armiя 2015“.

Po njegovim rečima, predstoje i ispitivanja novog radara.

„U narednim mesecima predstoje državna ispitivanja novog radara za detektovanje vazdušnih ciljeva iza ljudskog i radarskog horizonta. Taj radar će kontrolisati zapadni strateški pravac“ – rekao je Putin.

Novi superradari će moći da „vide“ hiljadama kilometara iza linije spajanja neba i zemlje.

Ruski predsednik je dodao da će takav radar posle 2015. godine biti pravljen i za istočni pravac. Osim toga, napomenuo je on, u aprilu je počela sa radom nova radarska stanica u Armaviru.

Šef ruske države je istakao da će modeli borbenih robota i sistema za upravljanje koji su predstavljeni na forumu umnogome određivati kako sadašnjost, tako i sutrašnjost Oružanih snaga Rusije.

„Njihovo opremanje modernim i perspektivnim oružjem ostaje ključni zadatak vojnog razvoja. I realizacija sveobuhvatnog državnog programa naoružavanja, modernizacija vojne industrije – tome smo posvećivali i posvećivaćemo posebnu pažnju“ – uverava predsednik Rusije.

Putin je posebno govorio o modernom oružju i naglasio: „Udeo modernih modela oružja bi do 2020. godine trebalo da naraste do 70 odsto, a u određenim slučajevima – do 100 odsto“ – kazao je šef ruske države.

On je istakao da su to „zaista ozbiljni pokazatelji“. Predsednik RF je pri tom izrazio nadu da će „vojna preduzeća, naučni i konstruktorski centri dati sve od sebe da se planovi realizuju na vreme i kvalitetno“.

„Očigledno je da je efikasnost vojne industrije najvažniji resurs rasta cele privrede“ – naglasio je predsednik Rusije.

„Naše oružje i tehnika i dalje su veoma traženi na svetskom tržištu oružja, svih poslednjih godina potražnja za njima je stabilna, a portfolio porudžbina formiran je godinama unapred“ – rekao je šef ruske države.

Putin je istakao da forumu u Kubinki prisustvuju delegacije 59 zemalja i predstavnici još većeg broja država.

Po njegovim rečima, ruska vojna industrija nudi ceo paket usluga – od isporuka naoružanja do održavanja van garantnog roka, servisiranja i obuke kadrova.

„Naglašavam da smo otvoreni i za kooperaciju, zajednički rad, za zajedničko pravljenje budućih perspektivnih modela oružja, za pokretanje perspektivnih inovativnih projekata“ – kazao je ruski predsednik.

Putin je stigao na forum helikopterom. Obišao je sajam i putem video-konferencije razgovarao sa studentima Moskovskog državnog tehničkog univerziteta „Bauman“ i Sibirskog federalnog univerziteta koji studiraju i služe vojni rok u naučnim četama.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *