АМЕРИКА СМИСЛИЛА НОВИ ПЛАН: Нека народ одлучи да је КОСОВО НЕЗАВИСНО

AMERIKA SMISLILA NOVI PLAN: Neka narod odluči da je KOSOVO NEZAVISNO

3 decembra 2019

Cilj Amerike je da se pitanje nezavisnosti Kosova, to jest otcepljenje i odvajanje od Srbije verifikuje narodnim plebiscitom — referendumom.

Američki ambasador na Kosovu i Metohiji Filip Kosnet iznenadio je mnoge izjavom da konačni dogovor Prištine i Beograda treba da bude prihvaćen i od naroda, a ne samo od „nekolicine“ političara.Šta to hoće Amerika

Bivši diplomata Zoran Milivojević za Sputnjik kaže da je cilj Amerikanaca da priznanje Kosova preko referenduma dobije pun legitimitet, a ne samo legalitet.

„Dakle, oni hoće da Srbi definitivno kao narod, a ne samo kao vlast, prihvate ’činjenicu‘ da su izgubili Kosovo. Zato je Amerikancima potreban plebiscit u formi referenduma ili nekog drugačijeg narodnog izjašnjavanja“, objašnjava Milivojević.
Prema njegovim rečima, cilj Amerike je da se pitanje nezavisnosti Kosova, a samim tim i otcepljenje i odvajanje od Srbije — verifikuje.

„Vašington želi da se spreči otvaranje srpskog nacionalnog pitanja, to jest da se sa nezavisnim Kosovom to pitanje zatvori i da se tako srpski narod izjasni o novim granicama na Balkanu, o novoj, takozvanoj realnosti“, rezonuje Milivojević.

On podseća da bi na taj način Amerika zakucala kosovsko pitanje, to jest nezavisnost, jer bi iskoristila „visok stepen demokratije“ kao princip za zaštitu kosovske nezavisnosti.Zakucavanje nezavisnosti

„Ukoliko bi se priznanje Kosova svelo samo na lidere i neku vlast to bi moglo da bude podložno promenama i uvek bi moglo da se na ovaj ili onaj način ospori. Međutim, ako bi se građani izjasnili na način kako sugeriše američka strana, Amerikanci bi definitivno zatvorili projekat koji je započet 1999. godine NATO bombardovanjem SRJ. Zatvorili bi i priče o novim granicama na Balkanu“, ističe Milivojević.

Naš sagovornik tvrdi da Amerika na neki način stavlja Srbiju pred svršen čin tim planom, jer posle takvog plebiscita Beogradu bi bile vezane ruke.

Milivojević napominje da Amerikanci vrlo perfidno rade na tom projektu i da je samo pitanje da li i kako će uspeti da nateraju i Srbiju na taj scenario.

(Sputnjik)

KOMENTARI7 komentara

 1. Mile says:

  NE TREBA DA UVAŽIMO TAJ REFERENDUM ma koliko da bi nakon njega situacija na prvi pogled postala složenija. 1. PRVI PROBLEM. Po istim principima sme i Republika Srpska da organizuje referendum. 2. DRUGI PROBLEM ILI PROBLEMI: U svim dosadašnjim potezima, mic po mic, nastoje da zaobiđu Rezoluciju 1244. Uz Rezoluciju 1244 u aneksu 1 stoji stav za budućnost Kosova: "politički proces ka uspostavljanju sporazuma o privremenom političkom okviru, koji će obezbediti suštinsku samoupravu na Kosovu, uzimajući u potpunosti u obzir sporazume iz Rambujea i principe suverenosti i teritorijalnog integriteta SR Jugoslavije i drugih zemalja u regionu, i demilitarizaciju OVK;". Dakle ovaj stav iz Rezolucije 1244, ne mogu tako lako da obrišu ni referendumom, jer Rezolucija 1244 ih obavezuje da traže konačno rešenje u okviru "suštinske samouprave na Kosovu (koju već imaju) ali i uz POŠTOVANJE PRINCIPA SUVERENOSTI I TERITORIJALNOG INTEGRITETA SR JUGOSLAVIJE, ODNOSNO SRBIJE. A u slučaju Crne Gore koja spada u zemlje u regionu čiji suverenitet i teritorijalni integritet treba da poštuju, i koja je takođe pravni naslednik SRJugoslavije, potpisali su ranije sporazum o ratifikaciji granica, koji sad osporavaju. Dakle zbog tih granica, a u cilju pravljenja veljike Aljbanije, oni će ući u sukob i sa Crnom Gorom. Pritom veoma je nezgodno to što je Crna Gora članica NATO-a. Tramp je ranije već izjavio, neposredno pre prijema Crne Gore u NATO, da on ne vidi svrhu da američki sinovi i kćeri ginu braneći Crnu Goru. Kako se i ta izjava zgodno uklapa u korist pravljenja veljike Aljbanije, a sad gledajući davno je izrečena. Najverovatnije SAD i NATO neće braniti Crnu Goru, u slučaju sukoba malje-veljike Aljbanije sa Crnom Gorom. U druge zemlje u regionu čiji suverenitet i teritorijalni integritet treba da poštuju, spadaju Makedonija i Grčka. Makedonija samo što nije ušla u NATO, a Grčka je još od 1952 članica NATO-a. AMERIKENJCI DOK RADE O GLAVI SRBIJI, ONI ISTOVREMENO IZNUTRA SISTEMATSKI RAZBUCAVAJU SVOJ NATO. Teritorijalnoj celovitosti Grčke stalna i sve veća pretnja je Turska, a pored Turske pretnja joj je s druge strane i veljika Aljbanija. Hoće li se te dve pretnje po Grčku realizovati jedna za drugom (Turska pa Aljbanija) ili istovremeno, a obadva slučaja bi odgovarala rastućoj Aljbaniji. Kako će NATO da brani svoju članicu Grčku? Ne može da je brani samo od Turske a da je ne brani od Aljbanije. JOš će biti gore ako Grčku ne brani od dve pretnje i to od dve članice NATO-a. NATO jeste i danas moćan vojni savez, pogotovu u očima manjih država, ali sve više liči na klub prilično zapetljanih usranaca. 70 godina je puno i za Nato veoma slično kao za loveka. Razne petlje popuštaju, sve češće trebaju pelene i razni kateteri (za usporeni želudac, za izbacivanje urina, itd. itd.).

  • Deda says:

   Ako neće Amerikanci da ginu možda hoće neko drugi, Grci?. Nato nisu samo Amerikanci. A možda sa nožem pod grlom i Crnogorci?

 2. Ivana says:

  A šta je bilo s referendumom Srba u privremeno okupiranoj Republici Srpskoj Krajini tamo to nije vredelo jer su u pitanju bili Srbi. Pa su ameri, nemci i vatikan novčano i vojno ustašama svojim miljenicima hrvatima pomogli napraviti genocid nad Srbima Krajine i etničko čišćenje Srba u XXI veku za kojeg niko iz srpske marionetske vlade ni reči nema da kaže.

 3. ;))) says:

  „Ukoliko bi se priznanje Kosova svelo samo na lidere i neku vlast to bi moglo da bude podložno promenama i uvek bi moglo da se na ovaj ili onaj način ospori."...naravno jer znaju da nijedna vlast nije vecna(a za ovu su sigurni da je kilava,nesposobna iako je izdajnicka) i da bi dolaskom patriotskih snaga ta odluka i taj potpis bili ponisteni i nistavni!!" Međutim, ako bi se građani izjasnili na način kako sugeriše američka strana..."to bi zaista znacilo predaju/poklanjanje vlastite teritorije.Smislili su nacin kako da nam iz zivih nas iscupaju srce,naravno kao i uvek sargarepom(prevarom)namestenim referendumom...u pamet se SRBi,da vas potomci ne proklinju!Kao sto rece brat Lukasenko:"Srbija nema gde i ne treba da zuri!"

  • Deda says:

   Pošto ke po 1244 Kosovo u Srbiji referendum se procodi u Srbiji? Inače svaka mesna zajednica pa i ulica može da provede referendum o samostalnosti i itcepljenju od države?

  • Slobodanka says:

   Ali protivustavno je organizovanje referenduma u Srbiji o nezavisnosti tkzv. Kosova. Zatim u stavovima Rusije često se pominje poštovanje Ustava Srbije i Rezolucije 1244. Dakle to Aleku ne dozvoljava ni Rusija, a ni Kina. Kako će Aleksandar Putinović da se hvali sa sve većom saradnjom Srbije sa Kinom i Rusijom, a sve to će odjednom stati bude li se on igrao sprovodjenja neustavnog referenduma. Aleksandar Putinović odjednom bi nestao i kameleonski pojavio bi se recimo Aleksandar Bler. Mada imali smo mi i Aleksandra Lera, koji je neko vreme išao u školu u Pančevu. Baš slična prezimena Bler-Ler, možda ni to nije slučajno.

 4. Milos says:

  Pa poznato je sto Vucic stalno prica o "neophodnih 50 %" jer tih 50 % legalizuju sve sto Vucic potpise.To je vec godinama poznato.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *