АМЕРИКА ШОКИРАНА: Бијонсе позвала на рат против полиције!

AMERIKA ŠOKIRANA: Bijonse pozvala na rat protiv policije!

11 jula 2016

57th GRAMMY Awards - ShowBijonse je pozvala ljude da ustanu i da se bore protiv policije nakon ubistva Altona Sterlinga i Filandra Kastila.

Kraljica popa je na svom sajtu pre pucnjave u Dalasu u četvrtak pozvala fanove na upotrebu fizičkog nasilja:

„Umorni smo od ubijanja mladih muškaraca i žena u našim zajednicama. Vreme je da ustanemo protiv toga i zahtevamo da prestanu da nas ubijaju.

Ne treba nam sažaljenje. Treba svi da poštuju naše živote.

Ustaćemo kao zajednica i borićemo se protiv svih koji veruju da će ubistvo i nasilje od strane onih koji treba da nas štite proći nekažnjeno.

Ova oduzimanja života kod nas izazivaju osećaj bespomoćnosti i beznađa ali moramo da verujemo da se borimo za prava narednih generacija, za nove mlade muškarce i žene koji veruju u dobro.

Ovo je borba za ljude, nezavisno od rase, pola ili seksualne orijentacije. Ovo je borba za sve koji se osećaju marginalizovano, za one koji se bore za slobodu i ljudska prava.

Ovo nije apel za policajce već za sva ljudska bića koja cene život. Rat protiv ljudi bilo koje boje i manjina mora da se završi.

Strah nije izgovor. Mržnja neće pobediti.

Svi imamo snagu da kontrolišemo svoj bes i frustriranost i usmerimo ih u određenom pravcu. Moramo iskoristiti svoj glas da utičemo na političare i zahtevamo društvene i pravosudne promene.

Dok se molimo za porodice Altona Sterlinga i Filanda Kastila, moramo se moliti i da se ova nepravda okonča jednom za svagda“.

Ovaj poziv na delovanje, koji očigledno predstavlja odgovor na ono što se desilo u Dalasu, odlično se uklapa sa Bijonsinim performansima, spotovima i pesmama usmerenim protiv policajaca.

Takođe, predsednik Obama je pre ubistava policajaca u Dalasu istakao da ubistva Sterlinga i Kastila nisu bili izolovani incidenti i da su dokaz „rasne netrpeljivosti“ u američkom pravosudnom sistemu.

U četvrtak uveče je održan ogroman protest u Dalasu za Sterlinga i Kastila. Tada su najmanje dvojica snajperista otvorila paljbu na policajce usmrtivši četiri i ranivši sedmoro njih. Policija je navela da je u pitanju bi koordinirani napad.

Nemoguće je da je slučajnost što je pucano na 11 policajaca na protestu protiv policajaca nakon što je dvoje najpopularnijih crnaca u Americi (Bijonse i Obama) nazvalo policajce rasistima.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI12 komentara

 1. DFVT says:

  kretenka ciganska

  • Lajla says:

   Sto je za vola nije za Jupitera. Nadi odbjasnjenje na netu.

   • DFVT says:

    Svi koji volite: crnce, siptare, cigane, turke... idite sa njima i budite srecni. Nama niste potrebni :) http://mondo.rs/a920421/Info/Svet/Na-protestu-u-Klivlendu-ce-svi-nositi-oruzje.html

 2. STUDENT 93 says:

  ZAVADI CRNCE I OSTALE DA ZARATE SA BELCIMA PA POSLE SUKOBA NAPRAVITI MIR I POTOM SVE NACIJE, RASE, NIŽE I SREDNJE KLASE IZJENACITI U OKVIRU SPORAZUMA O MIRU I NAPRAVITI DRUŠTVO BEZ RAZLIKA, BILO KOJE RAZLIKE. BIĆE TO VELIKI RAT! ELITA 100% POBEDJUJE! F.E.M.A. IMA KAMPOVE DA PORTPA I PRERADI OVE ŠTO SE KAO BUNE U HUMUS.

  • Lajla says:

   Elita je u strahu, sta je FEMA za 300 miliona oruzja koje posjeduju ameri u privanoj svojini?

 3. Alex says:

  300 miliona skroz nepovezanih i neorganizovanih ljudi, protiv super organizovane FEMA-e?Kako to da samo nekoliko porodica "drma" svetom od 7 milijardi?

 4. oko says:

  treba postivat ameriku ipak je ona primila sirotinju u svoju zemlju a sad ubijaju policiju za red i mir da nije policije u americi nebi niko mirno spavo podrska za ameriku

  • Pera says:

   idiote, postovati ameriku koja je pobila 50 miliona Indijanaca da bi naselili njihovu otetu zemlju. postovati zombove koji su vodili 200 ratova od 1945. postovati ameriku koja je dovlacila crnce iz afrike i gde je od 10 crnaca, samo 1 ziv dospevao u ameriku. znaci jedno 100-200 miliona pobijeno na putu. postovati tu ljudsku otpadiju svih drzava sveta, moze samo lud covek. pa njima su jevreji toliko isprali mozak da posle srednje skole, tek po neki zna da se potpise i popuni formular za zaposlenje. sami americki psihijatri na svom kongresu su usvojili referat jednog svog, gde je napisano da je prosecni amerikanac, genetski ubica ! alllllooooooooo ! to su oni napisali o sebi !!!!!!!!!!

 5. Radomir says:

  Podrzavam je u celosti .To vazi i za kod nas,Ovde to cine komunalci i ne za malo i regularna policija

 6. Pitagora says:

  To je i Džimi Hendriks svojevremeno učinio. Ubrzo su ga našli mrtvog. Nadam se da ta hrabra žena zna u šta se upušta.

 7. slavko says:

  jos jedina amerika de imaju svi gradani isti zakon i sudenje i pravo na veru ispovest i na poso samo ne diraj drzavu to su crnci koji zive od drzave nece da rade i prave nerede po ulici i bacaju smece na ulicu a to je zabranjeno u WA . amerika dobra i drzi red

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *