АМЕРИКА СПРЕМА БЛОКАДУ ВЕНЕЦУЕЛЕ, Руси ће бити блокирани…

AMERIKA SPREMA BLOKADU VENECUELE, Rusi će biti blokirani…

16 februara 2019

Poznati američki ekonomista Donald Laskin, direktor za investicije kompanije TrendMacro, javno je sugerisao državno-vojnom vrhu SAD da organizuje „potpunu pomorsku blokadu Venecuele“.

Dodatno je naglasio da je takva blokada neophodna da Sjedinjene Države ne bi dozvolile Rusiji da „spasi Nikolasa Madura“:

„Ako smo nastrojeni ozbiljno, postoji samo jedno mesto gde se sa Rusijom možemo sudariti povodom Venecuele. To su – međunarodne vode. Zato moramo razmisliti kako da ponovimo karipsku krizu iz 1962-ge. Ne smamo se zadvoljiti samo kazenim merama protiv banaka. Potrebna je prava, fizička blokada. Moramo postaviti ratne brodove oko Venecuele i objaviti da ništa nećemo pustiti ni da prođe prema Venecueli ni da iz nje izađe. Pa da vidimo kome će ovoga puta prvom popustiti živci“.Laskin je u ovom kontekstu ocenio da situacija povodom Venecuele liči na geopolitičku šahovsku partiju u kojoj SAD Venecuelu lišavaju dotoka novca, a Rusija se meša i „novcem zapušava rupe“.

Laskin je svojima takođe ukazao da Moskva ne obraća pažnju na američke sankcije uvedene protiv Venecuele. Pa dodao:

„Danas smo saznali da su Rusi otvorili specijalnu banku koja će biti nedodirljiva za naše sankcije. To može izgledati ovako. Mi protiv njih uvedemo sankcije i saopštimo: „Nova ruska banka više ne može poslovati sa SAD (jer ne poštuje naše sankcije protiv Venecuele)“. A oni nam poruče: „Baš nas briga, vi ste nam ionako neprijatelji!“

Vašington je već pozvao oružane snage Venecuele da pređu na stranu američke marionete Huana Guaida.

Moskva je to osudila i nazvala „nečuvenim mešanjem“ u unutrašnje stvari suverene i nezavisne Venecuele.

Karipska kriza je izbila u oktobru 1962-ge a bila je izatzvana postavljanjem američkog nuklearnog oružja u Turskoj. SSSR je odgovorio postavljanjem svog nuklearnog oružja na Kubi.

Tada je svet verovatno bio najbliže nuklearnom rratu između dveju glavnih nuklearnih sila.

KOMENTARI4 komentara

 1. A akoM says:

  Rusima puno toga nije jasno!Bit će im jasno kad ih USA-NATO do kraja svog plana,okruže svojim A-raketama itd.,pa ih iznenada prvi napadnu i unište u pola sata!Onda će im sve biti jasno,ali će im biti prekasno!Stoga bi im bilo dobro da im i prije neke stvari postanu jasne!A ovo s USA i održavanjem svojeg dvorišta,je dobra škola za to!I prilika!

  • Miraš says:

   Ovaj tekst nas ne obaveštava da zaista će biti sprovedena pomorska blokada Venecuele. Gradjanin Laskin niti je u vojsci niti je u Kongresu niti je u politici. Vest nam pokazuje jedno američko reagovanje koje je samo u prilog ranijim tvrdanjama da u SAD kao da su masovno vakcinisani virusom rusofobije.

  • Slobodanka says:

   U ruskim medijima ne prenose pričicu o pomorskoj blokadi Venecuele. Toliko je glupa ta priča da je ne vredi ni komentarisati.

 2. Dusan says:

  Rusija treba bas sada da pokazu amerima koliko vrede pa blokadu venecuele onemuguce.ako treba i rakete da postave.i s-400 postave i novo oruzije.Mora se jednom dokazati da nisu maciji kasalj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *