АМЕРИКА СПРЕМА НОВИ РАТ ПРОТИВ РУСИЈЕ, јер директан нуклеарни рат није могућ!

AMERIKA SPREMA NOVI RAT PROTIV RUSIJE, jer direktan nuklearni rat nije moguć!

1 januara 2020

Direktan sukob sa Rusijom nije moguć, ali je zato sajber-rat pogodan mehanizam za održavanje globalnog liderstva i obuzdavanje Moskve, ali i prepucavanje u američkim političkim krugovima.

SAD „kuju taktiku“ za odbrambeni sajber-udar na predstavnike ruske vlasti i elite u slučaju mešanja Rusije u američke izbore 2020. godine.

U Moskvi se te pretnje ozbiljno shvataju, jer pored novca i tehnologije, SAD imaju političku volju da vode opsežne i raznovrsne vojne operacije svuda u svetu. Ruski eksperti podsećaju da Amerikanci bombarduju, izvoze revolucije, vode trgovinske ratove, podrivaju globalne i finansijske strukture, pa mogu i protiv Rusije da započnu „sajber-ratovanje“.Sajber-rat, jer druga sredstva ne pomažu

Andrej Svincov, poslanik Državne dume Rusije, ističe da su sve izjave Amerikanaca o vođenju sajber-ratova protiv Rusije i Kine u stvari pokušaji da se zadrži globalno liderstvo. Osim toga, SAD i Evropa su pokušale da u ekonomskom smislu izoluju Rusiju, jer oružani konflikt u dalekoj perspektivi nije moguć. Kako ekonomski pritisak nije dao plodove, sajber-rat predstavlja najpogodnije sredstvo.

„Vojni konflikt između Rusije i Amerike nije moguć, a sajber-rat je druga priča jer još ne postoji precizno i jasno definisano međunarodno zakonodavstvo, niti postoje norme koje određuju šta se smatra mešanjem države u unutrašnje poslove, a šta protivpravnim dejstvom hakera ili hakerskih grupa za koje se ne zna ni za koga rade, ni gde se nalaze“, rekao je Svincov.

On smatra da se u SAD odvijaju čudni politički procesi i da deo vladajuće elite pokušava na sve načine da diskredituje Trampa, Belu kuću i čitavu politiku koju američki predsednik sprovodi.

„Reč je o unutrašnjoj političkoj borbi, a Rusija i Kina su korisne teme, koje se iz različitih uglova obrađuju u medijima paralelno sa borbom za vlast između demokratskih elita i savremenog političkog mejnstrima oko Trampa. Sadašnji američki predsednik ima drugačiji pristup međunarodnoj politici i ekonomiji, on okreće SAD od globalizacije ka stvaranju moćne nacionalne ekonomije, a to ne odgovara velikom broju američkih biznismena i delu političke elite“, rekao je Svincov.

Ruski poslanik smatra da Amerika pravi prve korake ka novom vidu vojnih konflikta, jer tehnologija i veštačka inteligencija postaju sve važniji.

„Za pet do deset godina, sajber-rat će predstavljati osnovni vid ratovanja. Više neće biti potrebne rakete, tenkovi, vojnici. Digitalna sfera, tehnologije i veštačka inteligencija postaju sve važniji“, ističe Svincov.Provokacije kako bi se sprečilo poboljšanje rusko-američkih odnosa

Mihail Nejžmakov, glavni analitičar Agencije za političku i ekonomsku komunikaciju, napominje da američka vojska pravi detaljne planove odbrane i napada za svakog svog protivnika. On smatra da je bitno odgovoriti na pitanje zašto se priče o sajber-ratu između SAD i Rusije sada pojavljuju.

„Trampa i njegovu administraciju stalno optužuju da rade u interesu Rusije i da je Tramp na vlast došao uz pomoć manipulacije ruskih hakera. Administracija američkog predsednika želi da pokaže da se silno suprotstavlja aktivnostima Rusije i njenom uticaju na buduće predsedničke izbore“, rekao je Nejžmakov.

On podseća da se slično curenje informacije desilo u junu 2019. godine, uoči sastanka Putina i Trampa. Takve provokacije obično dolaze iz onih krugova koji ne žele poboljšanje odnosa Moskve i Vašingtona.

Deo eksperata se slaže da je verovatno reč o provokacijama, jer je počelo da se govori i o spremnosti Trampa da se reše nesuglasice između Moskve i Vašingtona, a nedavno je i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov boravio u Americi.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. krojač says:

  Ameri su odustali od oružanog rata, jer su najzad do kraja shvatili da bi ga izgubili. Ni trgovinski rat protiv rastućih ekonomija Rusije, a naročito KIne ne mogu više dobiti. Ostaje im još samo jedan vid ratovanja u kom bar zasad imaju neku prednost, ili bar tako veruju, a to je sajber rat. Još uvek su ubedjeni da pameću uvezenom iz celog sveta mogu da pobede ili bar zadrže nešto od svojih pozicija na medjunarodnom planu dok ne smisle način da ameriku ojačaju ekonomski i vojno. Kad u tome uspeju, ili kad se Rusija i Kina ozbiljno pozabave sajber ratovanjem, oni će se ponovo vratiti oružju.

 2. milorad2 says:

  informatički rat je kao bumerang, ko ga prvi počne može da nastrada žestoko, jer kanal preko kojeg se napadne može da bude i sredstvo uzvratnog udara.Takodje vrlo lako može da se desi da kompj. rat preraste u otvoren direktan vojni sukob.U svakom slučaju u inform. ratu ne važi pravilo da je u prednosti onaj koji prvi napadne naprotiv i realno USA i zapadna NATO koalicija su daleko ranjiviji na sajber udare i posledice u tim društvima mogu da budu mnogo, mnogo gore nego što bi napad na rusiju ili kinu naneo njima štete.Da sam na mestu amerikanaca ja ne bih ni pokušavo takav napad ali oni su tamo totalno poludeli i nema nikakve kontrole nad vlašću koja je tamo.Zato mislim da će upravo sajber rat širokog desjtva i posledica biti i uvod u PRAVI rat i da to stvarno može da počne vrlo uskoro, možda već sledećeg meseca baš kao što je baba vanga prorekla a ona koliko znam do sad nije omanula.

 3. petrovgrad says:

  Kakav sajber. Dolar bato dolar. Uvedu treću smenu u štampariji neki njihov Topčider i upumpaju šlepr dva zelembaća onako sveže odštampanih, braća Rusi ima da izginu za lažnjacima. Sve dok Rusija, Kina, Indija Irak,Iran ne izbace dolar u svim oblicima leše im se piše i u Američkim rukama su. Rat, rakete, avioni, bombe to je rezervisano za Bliski i srednji istok i delom Afriku.

 4. persida says:

  Ce se potabaju hakeri, krv ce da tece kroz zice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *