АМЕРИКА СПРЕМА НОВИ РАТ ПРОТИВ РУСИЈЕ, јер директан нуклеарни рат није могућ!

АМЕРИКА СПРЕМА НОВИ РАТ ПРОТИВ РУСИЈЕ, јер директан нуклеарни рат није могућ!

1 јануара 2020

Директан сукоб са Русијом није могућ, али је зато сајбер-рат погодан механизам за одржавање глобалног лидерства и обуздавање Москве, али и препуцавање у америчким политичким круговима.

САД „кују тактику“ за одбрамбени сајбер-удар на представнике руске власти и елите у случају мешања Русије у америчке изборе 2020. године.

У Москви се те претње озбиљно схватају, јер поред новца и технологије, САД имају политичку вољу да воде опсежне и разноврсне војне операције свуда у свету. Руски експерти подсећају да Американци бомбардују, извозе револуције, воде трговинске ратове, подривају глобалне и финансијске структуре, па могу и против Русије да започну „сајбер-ратовање“.Сајбер-рат, јер друга средства не помажу

Андреј Свинцов, посланик Државне думе Русије, истиче да су све изјаве Американаца о вођењу сајбер-ратова против Русије и Кине у ствари покушаји да се задржи глобално лидерство. Осим тога, САД и Европа су покушале да у економском смислу изолују Русију, јер оружани конфликт у далекој перспективи није могућ. Како економски притисак није дао плодове, сајбер-рат представља најпогодније средство.

„Војни конфликт између Русије и Америке није могућ, а сајбер-рат је друга прича јер још не постоји прецизно и јасно дефинисано међународно законодавство, нити постоје норме које одређују шта се сматра мешањем државе у унутрашње послове, а шта противправним дејством хакера или хакерских група за које се не зна ни за кога раде, ни где се налазе“, рекао је Свинцов.

Он сматра да се у САД одвијају чудни политички процеси и да део владајуће елите покушава на све начине да дискредитује Трампа, Белу кућу и читаву политику коју амерички председник спроводи.

„Реч је о унутрашњој политичкој борби, а Русија и Кина су корисне теме, које се из различитих углова обрађују у медијима паралелно са борбом за власт између демократских елита и савременог политичког мејнстрима око Трампа. Садашњи амерички председник има другачији приступ међународној политици и економији, он окреће САД од глобализације ка стварању моћне националне економије, а то не одговара великом броју америчких бизнисмена и делу политичке елите“, рекао је Свинцов.

Руски посланик сматра да Америка прави прве кораке ка новом виду војних конфликта, јер технологија и вештачка интелигенција постају све важнији.

„За пет до десет година, сајбер-рат ће представљати основни вид ратовања. Више неће бити потребне ракете, тенкови, војници. Дигитална сфера, технологије и вештачка интелигенција постају све важнији“, истиче Свинцов.Провокације како би се спречило побољшање руско-америчких односа

Михаил Нејжмаков, главни аналитичар Агенције за политичку и економску комуникацију, напомиње да америчка војска прави детаљне планове одбране и напада за сваког свог противника. Он сматра да је битно одговорити на питање зашто се приче о сајбер-рату између САД и Русије сада појављују.

„Трампа и његову администрацију стално оптужују да раде у интересу Русије и да је Трамп на власт дошао уз помоћ манипулације руских хакера. Администрација америчког председника жели да покаже да се силно супротставља активностима Русије и њеном утицају на будуће председничке изборе“, рекао је Нејжмаков.

Он подсећа да се слично цурење информације десило у јуну 2019. године, уочи састанка Путина и Трампа. Такве провокације обично долазе из оних кругова који не желе побољшање односа Москве и Вашингтона.

Део експерата се слаже да је вероватно реч о провокацијама, јер је почело да се говори и о спремности Трампа да се реше несугласице између Москве и Вашингтона, а недавно је и руски министар спољних послова Сергеј Лавров боравио у Америци.

(Спутњик)

KOMENTARI4 коментара

 1. krojač says:

  Ameri su odustali od oružanog rata, jer su najzad do kraja shvatili da bi ga izgubili. Ni trgovinski rat protiv rastućih ekonomija Rusije, a naročito KIne ne mogu više dobiti. Ostaje im još samo jedan vid ratovanja u kom bar zasad imaju neku prednost, ili bar tako veruju, a to je sajber rat. Još uvek su ubedjeni da pameću uvezenom iz celog sveta mogu da pobede ili bar zadrže nešto od svojih pozicija na medjunarodnom planu dok ne smisle način da ameriku ojačaju ekonomski i vojno. Kad u tome uspeju, ili kad se Rusija i Kina ozbiljno pozabave sajber ratovanjem, oni će se ponovo vratiti oružju.

 2. milorad2 says:

  informatički rat je kao bumerang, ko ga prvi počne može da nastrada žestoko, jer kanal preko kojeg se napadne može da bude i sredstvo uzvratnog udara.Takodje vrlo lako može da se desi da kompj. rat preraste u otvoren direktan vojni sukob.U svakom slučaju u inform. ratu ne važi pravilo da je u prednosti onaj koji prvi napadne naprotiv i realno USA i zapadna NATO koalicija su daleko ranjiviji na sajber udare i posledice u tim društvima mogu da budu mnogo, mnogo gore nego što bi napad na rusiju ili kinu naneo njima štete.Da sam na mestu amerikanaca ja ne bih ni pokušavo takav napad ali oni su tamo totalno poludeli i nema nikakve kontrole nad vlašću koja je tamo.Zato mislim da će upravo sajber rat širokog desjtva i posledica biti i uvod u PRAVI rat i da to stvarno može da počne vrlo uskoro, možda već sledećeg meseca baš kao što je baba vanga prorekla a ona koliko znam do sad nije omanula.

 3. petrovgrad says:

  Kakav sajber. Dolar bato dolar. Uvedu treću smenu u štampariji neki njihov Topčider i upumpaju šlepr dva zelembaća onako sveže odštampanih, braća Rusi ima da izginu za lažnjacima. Sve dok Rusija, Kina, Indija Irak,Iran ne izbace dolar u svim oblicima leše im se piše i u Američkim rukama su. Rat, rakete, avioni, bombe to je rezervisano za Bliski i srednji istok i delom Afriku.

 4. persida says:

  Ce se potabaju hakeri, krv ce da tece kroz zice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u