Америка спрема војну интервенцију против Венецуеле

Америка спрема војну интервенцију против Венецуеле

20 марта 2015

maduro_pr_123 654Шефица венецуеланске дипломатије Делси Родригес оценила је да САД спремају војну инвазију на њену земљу.

Учинила је то на заседању Организације америчких држава у Вашингтону:

„Бела кућа је објавила да је Венецуела претња Сједињеним Државама, а то је прeлудијум за војну интервенцију. Историја је већ показала да такви декрети обично претходе војној интервенцији. У Вашингтон сам допутовала управо са намером да Организацију америчких држава упозорим на ову опасност”.

Родригес је подвукла: „Опасност по владу Венецуеле и њен народ сасвим је реална. САД желе контролу над највећим резервама нафте у свету којима распоаже Венецуела”.

Барак Обама је претходно објавио Венецуелу „претњом националној безбедности САД”.

Председник Венецуеле Николас Мадуро већ је изјавио да је Обама себи – као лични циљ и задатак – већ поставио „државни преврат у Венецуели”.

„Народ Венецуеле је мирољубив и ви, Обама, немате право да га нападате или проглашавате претњом народу САД. Права претња Американцима су њихов председник и његова администрација. Права претња сте ви! Ви – подвукао је Мадуро – не штитите чак ни Афроамериканце које свакодневно убијају на улицама”.

Родригес је већ повукла свог амбасадора из Вашингтона (на консултације). Претходно је затражила од Стетјт департмана да више него преполови персонал у амбасади САД у Каракасу.

(Факти.орг)

KOMENTARI3 коментара

  1. Za Srbiju says:

    Видећемо за овај напад. Прошле су деведесете.

  2. jugoslav says:

    Sve zavisi od rusije i od same venecuele kako se ona odnosi prema rusiji!

  3. miloš says:

    Barak Obama je prethodno objavio Venecuelu „pretnjom nacionalnoj bezbednosti SAD”.....SAD su najveća pretnja nacionalnoj bezbednosti čitavom svijetu ! Šta sada...???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u