Америка спрема војну интервенцију против Венецуеле

Amerika sprema vojnu intervenciju protiv Venecuele

20 marta 2015

maduro_pr_123 654Šefica venecuelanske diplomatije Delsi Rodriges ocenila je da SAD spremaju vojnu invaziju na njenu zemlju.

Učinila je to na zasedanju Organizacije američkih država u Vašingtonu:

„Bela kuća je objavila da je Venecuela pretnja Sjedinjenim Državama, a to je preludijum za vojnu intervenciju. Istorija je već pokazala da takvi dekreti obično prethode vojnoj intervenciji. U Vašington sam doputovala upravo sa namerom da Organizaciju američkih država upozorim na ovu opasnost”.

Rodriges je podvukla: „Opasnost po vladu Venecuele i njen narod sasvim je realna. SAD žele kontrolu nad najvećim rezervama nafte u svetu kojima raspoaže Venecuela”.

Barak Obama je prethodno objavio Venecuelu „pretnjom nacionalnoj bezbednosti SAD”.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro već je izjavio da je Obama sebi – kao lični cilj i zadatak – već postavio „državni prevrat u Venecueli”.

„Narod Venecuele je miroljubiv i vi, Obama, nemate pravo da ga napadate ili proglašavate pretnjom narodu SAD. Prava pretnja Amerikancima su njihov predsednik i njegova administracija. Prava pretnja ste vi! Vi – podvukao je Maduro – ne štitite čak ni Afroamerikance koje svakodnevno ubijaju na ulicama”.

Rodriges je već povukla svog ambasadora iz Vašingtona (na konsultacije). Prethodno je zatražila od Stetjt departmana da više nego prepolovi personal u ambasadi SAD u Karakasu.

(Fakti.org)

KOMENTARI3 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Videćemo za ovaj napad. Prošle su devedesete.

  2. jugoslav says:

    Sve zavisi od rusije i od same venecuele kako se ona odnosi prema rusiji!

  3. miloš says:

    Barak Obama je prethodno objavio Venecuelu „pretnjom nacionalnoj bezbednosti SAD”.....SAD su najveća pretnja nacionalnoj bezbednosti čitavom svijetu ! Šta sada...???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *