АМЕРИКА СПРЕМНА ДА РАСПОРЕДИ РАКЕТЕ у Европи ради обуздавања Русије

АМЕРИКА СПРЕМНА ДА РАСПОРЕДИ РАКЕТЕ у Европи ради обуздавања Русије

28 октобра 2020

САД ће бити спремне, ако буде било потребно, да распореде ракете средњег и кратког домета у Европи ради обуздавања Русије, изјавио је помоћник председника САД за националну безбедност Роберт О’Брајан, говорећи у вашингтонском Гуџоновском институту.

„Изашли смо из Споразума о ликвидацији ракетама средњег и кратког домета. Радимо на хиперзвучном оружју, системима за допремање балистичких ракета… Распоредићемо исте те ракете, ако то буде било потребно, у Европи, како бисмо обуздали Русију“, рекао је О’Брајан.Он је навео да би Споразум о офанзивном наоружању (СТАРТ 3) могао бити продужен за годину дана, ако се реше питања провере реализације споразума.

„Мислим да се приближавамо томе. Мислим да ће израдити неке опције процедуре верификације за овај годишњи механизам. Међутим, ако решимо питања верификације, мислим да ћемо моћи да пређемо на споразум… Мислим да је то у нашим интересима“, рекао је помоћник америчког председника.

О’Брајан је поновио да је предлог америчке стране био предат руским колегама у Женеви. Нешто више о њему ће, како се очекује, бити саопштено у „наредна два дана или две недеље“.

KOMENTARI2 коментара

  1. Bože, Da li vidiš šta rade sa tvojom decom? says:

    Dobra ideja jer je ta Rusija baš nešto podivljala. Jedino je šteta što je svojevremeno Nikita Hruščov pristao da povuče nuklearne rakete sa Kube koje je poklonio Ernestu Če Gevari radi zauzdavanja podivljale Amerike. To je trebalo da ostane tamo tada i do sada bi bili smireni. Možda ni sada nije kasno da im odande podgreju divlju zapadnjačku guzu, zar malo divljaju još od vremena divljeg zapada?

    • test01 says:

      Rusi su povukli rakete posto su ameri pristali da povuku svoje rakete koje su dovukli u Evropu. Sada se situacija ponavlja a Rusija vise nema cime da parira na granici sa USA (osim podmornica). Sve u vemu - glupi Evropljani, 2 rata im nisu bila dovoljna da shvate neke stvari !!! Ni Rusija nije nista pametnija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u