АМЕРИКА СПРЕМНА ДА РАСПОРЕДИ РАКЕТЕ у Европи ради обуздавања Русије

AMERIKA SPREMNA DA RASPOREDI RAKETE u Evropi radi obuzdavanja Rusije

28 oktobra 2020

SAD će biti spremne, ako bude bilo potrebno, da rasporede rakete srednjeg i kratkog dometa u Evropi radi obuzdavanja Rusije, izjavio je pomoćnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Robert O’Brajan, govoreći u vašingtonskom Gudžonovskom institutu.

„Izašli smo iz Sporazuma o likvidaciji raketama srednjeg i kratkog dometa. Radimo na hiperzvučnom oružju, sistemima za dopremanje balističkih raketa… Rasporedićemo iste te rakete, ako to bude bilo potrebno, u Evropi, kako bismo obuzdali Rusiju“, rekao je O’Brajan.On je naveo da bi Sporazum o ofanzivnom naoružanju (START 3) mogao biti produžen za godinu dana, ako se reše pitanja provere realizacije sporazuma.

„Mislim da se približavamo tome. Mislim da će izraditi neke opcije procedure verifikacije za ovaj godišnji mehanizam. Međutim, ako rešimo pitanja verifikacije, mislim da ćemo moći da pređemo na sporazum… Mislim da je to u našim interesima“, rekao je pomoćnik američkog predsednika.

O’Brajan je ponovio da je predlog američke strane bio predat ruskim kolegama u Ženevi. Nešto više o njemu će, kako se očekuje, biti saopšteno u „naredna dva dana ili dve nedelje“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Bože, Da li vidiš šta rade sa tvojom decom? says:

    Dobra ideja jer je ta Rusija baš nešto podivljala. Jedino je šteta što je svojevremeno Nikita Hruščov pristao da povuče nuklearne rakete sa Kube koje je poklonio Ernestu Če Gevari radi zauzdavanja podivljale Amerike. To je trebalo da ostane tamo tada i do sada bi bili smireni. Možda ni sada nije kasno da im odande podgreju divlju zapadnjačku guzu, zar malo divljaju još od vremena divljeg zapada?

    • test01 says:

      Rusi su povukli rakete posto su ameri pristali da povuku svoje rakete koje su dovukli u Evropu. Sada se situacija ponavlja a Rusija vise nema cime da parira na granici sa USA (osim podmornica). Sve u vemu - glupi Evropljani, 2 rata im nisu bila dovoljna da shvate neke stvari !!! Ni Rusija nije nista pametnija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *