АМЕРИКА СТРАХУЈЕ И ОПОМИЊЕ: Руске кобалтне бомбе могле би детонирати поред Вашингтона

AMERIKA STRAHUJE I OPOMINJE: Ruske kobaltne bombe mogle bi detonirati pored Vašingtona

18 marta 2018

NOVI ruski podvodn bespilotni aparat „Status-6” u stanju je da nosi nukearnu bombu, a to će zapravo biti «kobalna bomba» koja je u stanju da cele kontinente pretvori u teritoriju bez života – upozorio je američki istraživač posledica primene nuklearnog oružja Stiven Švarc (Stephen Schwartz).

U intervjuu Business Insider-u dodano je objasnio da bi detonacija takve bombe neposredno ispod površine okeana, ili na kopnu, izazvala radioaktivne padavine:

„Za vreme eksplozije, vatreni oblak bi naprosto „usisao” vodu ili delove tla, koji bi odmah bili zagađeni radionuklidima, a potom bi takve čestice dospele u atmosferu i bile raznete na velika rastojanja”.

Švarc tvrdi da američke nuklearne bombe imaju zadatak da detoniraju u vazduhu i da udarnim talasom razaraju gradove i protivničku infrastrukturu, ali bi zato radioaktivno zagađenje bilo minimalno. Sa ovakvim `zaletom`, on tvrdi:

„Prema nepotvrđenim informacijama, „Status-6” bi detonirao u vodi. Zato bi kobalt-59 u njegovoj nuklearnoj bombi, zahvaljujući tome što bi u vodi dobio neutrone, postajao radioaktivni kobalt-60. Prašinu i kapljice vode pomešane sa kobaltom-60 vetar bi raznosio hiljade kilometara od epicentra eksplozije”.

Prema Švarcovim rečima, ukoliko bi „Status-6” detonirao u blizini Vašingtona –radioaktivne padavine verovatno bi stigle i do Kanade i do Meksika.

„Bilo bi potrebno 50 godina da se intenzitet jonizujućeg zračenja vrati u normalu, a u celom tom periodu bi zagađena teritorija bila nepodesna za život. Ljudi koji ispod zemlje izlazili na površinu dobijali bi smrtonosne doze radijacije” – uveren je Švarc.

On navodi da The Washington Free Beacon objavio tvrdnju američke vojne špijunaže da je Rusija „Status-6” testirala 27. novembra 2016-te iskoristivši za to podmornicu «Sarov».

Nezvanično, „Status-6” može da pređe 10.000 kilometara, krećući se maksimalnom brzinom do 56 čvorova.

Navodno može da zaroni do kilometar dubine.

Amerikanci zaziru da ovo oružje može da izaziva i cunami.

KOMENTARI3 komentara

  1. Velika Metla says:

    Vas naci-čemerikance treba da slobodarski svet opkoli i ne dadne vam da privirite iz te vaše genocidne tvorevine! Rezultat bi bio da pocrkate kao pacovi svi do jednoga!

  2. PRVA LINIJA says:

    OCETE DA CACKATE MECKU ???

  3. Hruscov says:

    Zaboravili ste zmijinu glavu Britaniju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *