АМЕРИКА СТРАХУЈЕ: Русија прави подводни дрон са нуклеарном главом

AMERIKA STRAHUJE: Rusija pravi podvodni dron sa nuklearnom glavom

9 septembra 2015

Pentagon RenovationRusija pravi podvodni dron koji će biti u stanju da nosi nuklearno oružje, pa će predstavljati opasnost luke i popriobalne gradove SAD.

Ovo je objavio Washington Times, pozvavši se na „saradnike Pentagona“.

Američki list tvrdi da ruska armija i vojna nauka i industrija ovaj projekat realizuju pod nazivom „Kanjon“.

Washington Times naglašava da su ostale informacije o „Kanjonu“ namenjene samo najužem krugu lica u američkom vojnom i državnom vrhu.

Portparol Pentagona odbio je da o tom navodnom projektu išta kaže.

Washington Times zato navodi alarmantne izjave neimenovanih funkcionera SAD koji tvrde da se radi o udarnoj atomskoj podmornici bez posade sa bojevom glavom snage „nekoliko dsetina megatona“.

List uverava da mu je u Pentagonu rečeno: „To je podmornica bez posade koja je u stanju da velikom brzinom prelazi velika rastojanja“.

Doduše, isti „sagovornik“ je Washington Times rekao da će Rusima biti „potrebne još godine“ da projekat privedu kraju i da budu u stanju da svoj „podvodni dron“ realno koriste.

Vašingtonski list navodi i ove reči bivšeg šefa Strateške komande Oružanih snaga SAD Roberta Kelera: „Ne plaše me previše takvi ruski projekti sve dok ostaju u okvirima potpisanih sporazuma o nuklearnom razoružanju“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *