АМЕРИКА ТРАЖИ РАТ – ДОБИЋЕ ГА: Врата НАТО-а отворена за Украјину и Грузију

AMERIKA TRAŽI RAT – DOBIĆE GA: Vrata NATO-a otvorena za Ukrajinu i Gruziju

18 oktobra 2021

Šef Pentagona Lojd Ostin će tokom posete Ukrajini i Gruziji sledeće nedelje razgovarati o izgledima za članstvo dveju zemalja u NATO-u, navodi se u saopštenju Pentagona.„Ostin će i u Gruziji i u Ukrajini naglasiti da su vrata NATO-a otvorena i pozvati ove zemlje da izvrše promene potrebne kako bi ispunile uslove za članstvo u odbrambenoj alijansi“, saopštili su u Pentagonu.

U saopštenju se dodaje da su ove zemlje „na prvoj liniji ruske agresije“.

Osim toga, Ostin će posetiti i Rumuniju. On će sa liderima tri zemlje razgovarati o situaciji na Crnom moru.

„Sve tri zemlje izlaze na Crno more, pa će Ostin sa njihovim liderima razgovarati o bezbednosti… i nastojati da ojača saradnju između ovih zemalja“, ističe se u Ministarstvu odbrane.

Šef Pentagona takođe će se sastati sa američkim vojnicima stacioniranim u ovim zemljama.

Rusija je ranije više puta negirala optužbe Sjedinjenih Američkih Država za mešanje u poslove susednih država.

Na samitu NATO-a u Briselu u leto 2021. godine lideri Alijanse podržali su pravo Ukrajine i Gruzije da se pridruže ovom savezu i izjavili da je potrebno da nastave reforme, ali nisu naveli vremenski okvir mogućeg ulaska ovih zemalja u organizacija. Prošle nedelje, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da ne može da kaže kada će se to dogoditi, dodajući da se „to neće dogoditi sutra“.

KOMENTARI6 komentara

 1. Beli Orao says:

  E sad već čačkaju mačku u crnu tačku , tu će neko da poliže debelu motku a i izgube samostalnost jer ustvari oni i žele sa tim povratak pod okrilje majke Rusije ! Mislim da bi Rusija to trebala što prije da im da “ OKRILJE “ !!!

  • Strsljen says:

   Udri Milju po fitilju. Ne znam dal ce ih prvo rajuka ili biju ...ili obrnuto al zna se de rujansa litar votke prodje milom il silom sve najebe . ...stokholmski sindrim nema sta...terace rujando Berlina...ako ne i do pariza obaj put...za balkansku sicu da prepisajudo svakog mora.

   • Ivana says:

    Do Pariza i izgunuti miloni Rusa a stoka na vlasti sve će da oprosti katolibanima ko u I i II svetskom ratu. Čemu su pregazili nemačku kad su mirno dozvolili da nemci razbiju SSSR i Jugu glupi i naivni Rusi ko i Srbi s hrvatijancima nikad naučiti pameti. Nemac i hrvatijanac ne smeju preživeti za mir u svetu.

 2. Pera Vol says:

  Ako NATO napadne, onda će Srbija da brani Rusiju.

 3. Pravda says:

  cuj ova stoka dosla iz amerike na granicu Rusije da prica o ruskoj agresiji, i treba da im se desi gradjanski rat nesoji.

 4. padre says:

  Šef Pentagona govori u ime NATO, samo da se zna, ko je tata mata i ko drma alijansom!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *