АМЕРИКА ТВРДИ: Севернокорејски хакери краду из западних банака стотине милиона долара

AMERIKA TVRDI: Severnokorejski hakeri kradu iz zapadnih banaka stotine miliona dolara

16 oktobra 2017

AMERIČKI dnevni list The New York Times objavio je da Severna Koreja ima preko 6.000 hakera čiji sajber-napadi bili prilično uspešni.

Isti list tvrdi da ih Pjongjang koristi da bi naterao Zapad da prestane da ignoriše zvanični Pjongjang.

Dodatno naglašava da Severna Koreja raspolaže sa programom koji joj pomaže da ukrade iz zapadnih banaka stotine miliona dolara. A još je – navodno – u stanju da u internetu napravi „planetarni haos“.

Bivši zamenik direktora Agencije za nacionalnu bezbednost SAD Kris Inglis povodom svega naglašava:

„Severnokorejski hakeri su u septembru 2016-te prodrli u sisteme južnokorejskog Ministarstva odbrane i ukrali 235 gigabajta tajnih dokumenata. Među tim dokumentima bio je i tajni plan zajedničke vojne vežbe Seula i Vašingtona „Operativni plan 5015“. A ukradeni su bili i izveštaji južnokorejskog vojnog vrha saveznicima, kao i podaci o ključnim vojnim objektima i elektrocentralama“.

KOMENTARI2 komentara

  1. arso says:

    Usta se pretvori ova amerika,nekad velesila, koja je krala i otimala od svih gde stigne, spala na te grane da je SevernoKoreanci, potkradaju. Oni izmislili kompjutere, a tamo neka "boranija", sada ih guzi na sve strane, prvo Rusi, pa Kinezi, a sada i Koreanci, bruka, dodje mi da zaplacem, od smeha naravno, kakve gluposti ovi ameri objavljuju, svojim kretencicima pored TV-a.Da su braca Grim danas ziva, ne bi svoje bajke smeli da objave da se ne obrukaju, od americkih bajki.

  2. Mali says:

    Koja ironija:lopov cinkari lopova.Amerikanci,Englezi,Spanci,Francuzi i td krali decenijama,krali,pljackali,ubijali..zlato,dijamante,rudu,sve,sve,silovali..i dan danas to rade sa bivsim kolonijama! I o tome se cuti,sad ih njihovim bogatstvom kreditiraju,i uzimaju im kamatu! A optuzuju Severnu Koreju za hakovanje?? Nije li mozda razlog za napad taj,sto je Severna Koreja 14 - cetrnaest puta rudno bogatija od Juzne Koreje ? Pa jos Socijalisticka..aj,aj, majko moja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *